29 / 04 / 2024

Danimarka Türkiye rüzgar enerji

Danimarka Türkiye rüzgar enerji

Danimarka, Türkiye ’nin rüzgar potansiyeli için harekete geçti. Enerji, sağlık ve gıda teknolojileri alanlarında işbirliğini artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Madsen, bu sektörlerde işbirliğini teşvik edeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Körfez’de Türkiye rüzgarı esti!

Dubai’de her yıl gerçekleştirilen Cityscape Global Dubai Fuarı’na bu yıl da ilgi yoğundu. İstanbul Ticaret Odası’yla birlikte fuara giden Cathay Group Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Tommy Hilfiger’ın malikanesinde Türk rüzgarı esiyor!

Dünyaca ünlü modacı Tommy Hilfiger’ın eşi Deniz Carolina Başbuğ Türk aşığı olup çıktı. Hilfiger çifti ABD'deki 30 milyon dolarlık malikanesini Türkiye'den özel olarak seçtiği eşyalarla doldurdu..

1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi tamamlandı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki FORCE Technology Test Laboratuvarı'nda 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli testi yapıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi başarıyla tamamlandı.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'ye 20 milyar dolarlık rüzgar yatırımı!

Mehmet Acarla, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde 20 bin megavat rüzgâr enerjisi hedefine ulaşabileceğini söylerken, “20 milyar dolar gibi bir yatırıma ihtiyaç var. Dolayısıyla finansman imkânları kritik” diyor.

Highpoint Market Mobilya Fuarı'na milli katılım!

Amerika Birleşik Devletleri mobilya sektörünün buluşma noktası Highpoint Market’te Türkiye rüzgarı esiyor. 20 Nisan’da son bulacak Highpoint Market Mobilya Fuarı’nın Bahar dönemine, İstanbul İhracatçı Birlikleri ile milli katılım düzenlendi.

İTO, MIPIM'de metrekareyi ikiye katladı!

Türk gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projeleri ile 15-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek MIPIM'de Türkiye rüzgarı estirecek. İTO, MIPIM'deki temsil alanını bu yıl iki katına çıkardı.

Kazım Yücel: Türkiye çürük binalardan kurtulmalı!

MHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Yücel:"Meydana gelen acı olaylardan sonra Türkiye'nin artık riskli yapıları, değişmesi gereken binaları değişmemiz ile alakalı gündem maddeleri ve bu sorunların giderilmesiyle alakalı konular geliyor." dedi.

Türkiye Rüzgar ve Güneş Enerjisi taahhüdünü düşürdü!

Birleşmiş Milletler'in, iklim değişikliğini 2 derecenin altında tutmak için ülkelerin yapacağı katkılara ilişkin planlarını toplamaya başladı.

Danimarka Türkiye rüzgar enerji Haberi

Danimarka Türkiye rüzgar enerji


Türkiye ile Danimarka arasındaki 2013 yılında yaklaşık 1.8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ticaret hacminin artırılması için koşulların uygun olduğunu belirten Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, 2015 yılı sonuna kadar bu rakamı en az yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Enerji, sağlık ve gıda teknolojileri alanlarında işbirliğini artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Madsen, bu sektörlerde işbirliğini teşvik edeceklerini açıkladı. Danimarka İklim ve Enerji Bakanı Rasmus Helveg Petersen’ın 5-6 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK) açılışına katılacağını aktaran Madsen, “Türkiye, 2023 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 50’sini yeşil enerjiden elde etmeyi hedefl iyor. Türkiye’nin bu hedefe ulaşacağını düşünüyoruz. Rüzgar enerjisi konusunda Türkiye’de oynayabileceğimiz en büyük rolü oynamak istiyoruz” diye konuştu. Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komisyonu’nun (JETCO) 2’nci toplantısının 22 Ekim’de Kopenhag’da yapılacağını...