08 / 05 / 2024

darıca itfaiye binası

darıca itfaiye binası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki tarihi itfaiye binasının restore edildiği belirtildi. İşte belediyeden yapılan restorasyon açıklaması..

Darıca’ya 1800 kişilik spor salonu inşa ediliyor!

Darıca’da yapımı süren 1800 kişilik spor salonunda incelemelerde bulunan Başkan Büyükakın, “Ben Kocaeli gençliğine güveniyorum ve inanıyorum. Koronavirüs sonrası gençlerimizle buluşmaya kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Kocaeli Darıca projeleri masaya yatırıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Darıca'da hayata geçirilecek projeleri masaya yatırdı.

Kocaeli Darıca'da toprak kayması nedeniyle 2 bina tahliye edildi! 

Kocaeli Darıca'da, bir inşaatın temel kazısı sırasında toprak kayması meydana geldi. İnşaat temelinin olduğu alanın çevresindeki 3’er katlı 2 bina tahliye edildi...

İzmir Torbalı ve Çeşme’ye modern itfaiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı ve Çeşme’deki iki itfaiye binasının inşaatını tamamladı.

Kocaeli Darıca Spor Salonu tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca'nın dev spor salonunu da tamamlıyor.

Kocaeli Darıca'da 8.2 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Darıca Belediye Başkanlığı, Kocaeli Darıca'da yer alan 3 adet gayrimenkulü toplam 8 milyon 231 bin 572 TL bedelle satışa çıkardı.

Darıca'daki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatı başladı!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yapımına yeniden başlanıldı.

Gebze Darıca'da 27.6 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gebze 1. İcra Dairesi, Darıca İlçesi, Osmangazi Mahallesi'nde bulunan fabrikayı icradan satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 27 milyon 649 bin 816 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Çubuk itfaiye binası hizmete açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk ilçesinde inşa edilen itfaiye binası hizmete açıldı. Her türlü olayda can ve mal kaybını engellemek için çalışmalar gerçekleşiyor.

darıca itfaiye binası Haberi

darıca itfaiye binası

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki, 19'uncu yüzyılında yapılan tarihi itfaiye binasının restorasyonu tamamlandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki tarihi itfaiye binasının restore edildiği belirtildi. 


Osmanlı'nın son döneminde batı etkisinde inşa edilen yapıyı yangınlara müdahale eden tulumbacıların kullandığı aktarılan açıklamada, Darıca İtfaiye Binası Revize Restorasyon Projesi kapsamında yapının güçlendirmesinin gerçekleştirildiği ifade edildi.


Açıklamada, yapıda değişmesi gereken ahşapların özgünlüğü korunarak yenilendiği aktarılarak şunlar kaydedildi:


"İtfaiye binası, Osmanlı son döneminde Alman mimarisinin etkisinde kalınarak inşa edilmiş. Geç Osmanlı Mimarisi özellikleri içinde sayılan ve Batı ile etkileşimden geçmiş üslupları olan yapılarda fark edilebilir derecede olan yükselmeler ve daha dik yapı ögeleri, bu yapıda da görülüyor. Özellikle yapının dik eğimli çatısı gözle görülebilir en iyi örnek. Ayrıca iç mekanın aydınlık olmasını sağlayan büyük ve yüksek pencere açıklıkları...