02 / 05 / 2024

dask için istenen bilgi ve belgeler

dask için istenen bilgi ve belgeler

Olası bir depremin yaratacağı zararların teminatı için istenen Dask nerede yapılır, detayları haberimizde...

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Bu defa çanlar öğrenciler için çalıyor! Müjde her ay bu ödemeyi alacaksınız

Öğrenciler! bu defa sizi sevince boğacak bir haberimiz var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada 750 TL ödeme yapacağını ilan etti. Peki, 750 TL ödeme için istenen koşullar nelerdir? İşte detaylar.

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de yaşamını yitirdi. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme düştü. İşte tüm detaylar...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Çiftçi Towers'daki 437 daire ve dükkan icradan satışa çıkarılacak! İşte bir daire için belirlenen fiyat

İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan 25.000 metrekare tabana oturan zemin altında 10 kat ve zemin üstünde 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers, icradan satışa çıkarıldı. Daireler için istenen fiyat belli oldu. İşte detaylar...

TMSF kayyım atanan iki şirketi satışa çıkardı! İşte firmalar için istenen para ve ihale tarihi

TMSF, kayyım olarak atandığı Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi 120 milyon 500 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı. 28 Haziran’da yapılacak ihale için 27 Haziran’a kadar teklif verilebilecek.

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

DASK için nereye başvurulur 2020? 

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında yer alıyor. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazlayken, düşük riskli bölgelerde ise daha azdır. Peki DASK için nereye başvurulur 2020? 

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması için son başvuru 28 Şubat!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın altıncısı için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor...

dask için istenen bilgi ve belgeler Haberi

dask için istenen bilgi ve belgeler

Dask nerede yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan Dask, yıllık olarak yapılıyor. Söz konusu sürenin dolması ile Dask'ın tekrar yenilenmesi gerekiyor. Peki Dask nerede yapılır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dask için ödenecek yıllık tutar, konutun bulunduğu bölgenin deprem derecesine ve binanın yapı özelliklerine, bina yaşına göre değişkenlik gösteriyor. Ne kadar ücret ödeyeceğiniz konusunu da Dask yaptıracağınız yerden öğrenebilirsiniz.


Peki Dask nerede yapılır?

Dask sigortasını, Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acentelerinde yaptırabilirsiniz. Dask başvurusunda bulunurken, bazı bilgi ve belgeler istenecektir.


Dask için istenen bilgi ve belgeler..

- Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

- Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

- Sigortalanacak yerin açık adresi

- Tapu bilgileri (ada, pafta, parsel, sayfa no) (mesken tapusu - veya arsa tapusu)

- Binanın inşa yılı (1975 ve öncesi, 1976...