27 / 04 / 2024

dask sigortası yaptırmazsam ne olur

dask sigortası yaptırmazsam ne olur

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Peki, DASK sigortası yaptırmazsam ne olur diyorsanız işte yanıtı..

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Zorunlu trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! Buna dikkat edin, uygulama değişti!

SEDDK'nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) trafik sigortasındaki arz sorununu çözme hedefiyle yola çıktığı ve dört gözle beklenen 'Trafik Teklif Platformu' pilot uygulamasına geri sayım başladı.

Digipol'den arabası olanlara fırsat! Eğer bunu yaptırırsanız 750 TL indirim veriyor! Son tarih 30 Haziran!

​​​​​​​Arabası olanlar için uyarı geldi. 4 Ekim- 30 Haziran 2023 tarihleri arasında tamamlayıcı sağlık, kasko, zorunlu trafik, bireysel sağlık sigortası ya da konut sigortası yaptıran müşteriler ödül kazanacak. İşte digipol.com kampanyasının tüm detayları…

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Deprem sigortası yaptırmak mecbur mu? Evi su bastı DASK karşılar mı?

DASK hakkında pek çok nokta merak edilmektedir. İşte bu konuda sorulan sorular ve onların yanıtları!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

Trafik sigortası fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşması daha ucuz fiyatlarla dolandırıcılık yapanların iştahını kabarttı. Özellikle sahte siteler üzerinden çok sayıda vatandaş dolandırıldı.

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Trafik sigortası yaptıracaklar sistem değişti! Trafik sigortasında indirim fırsatını kaçırmayın!

Trafik sigortasında ödemeler değişti. Trafik sigortası yaptıracaklara duyurulur. İşte detaylar!

dask sigortası yaptırmazsam ne olur Haberi

dask sigortası yaptırmazsam ne olur

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


Bugün birçok mesken ve işyeri sahibi DASK sigortasını yaptırmıyor. Peki, siz de DASK sigortası yaptırmazsam ne olur, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK sigortasının yapılmaması..

DASK sigortasını yaptırmayanlar kimselere herhangi bir idari para cezası uygulanmıyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama...