29 / 04 / 2024

dask yaptırmamanın cezası

dask yaptırmamanın cezası

DASK, deprem sonrasında maddi ve manevi zarara uğramış yapıların güvencesi için yapılıyor. DASK sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, DASK yapılmazsa ne olur?

Zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası!

Konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya zorunlu deprem sigortası deniyor. Deprem sigortası yaptırmak devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası cezası!

Zorunlu deprem sigortası konutların güvence altına alınmasını amaçlıyor. Zorunlu deprem sigortası yaptırılmadığı sürece taşınmazın satışı gerçekleştirilemiyor ve kiraya verilemiyor. Peki,zorunlu deprem sigortası cezası nedir?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.

Otomobillerini satmak isteyenler dikkat! Yeni düzenleme getirildi! Bunu yapmanın cezası 100 bin TL

Otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve denetimlere bugün bir yenisi daha eklendi. Otomobillerini satmak isteyenlere yönelik getirilen bu yeni düzenlemede kurala uymayanlara tam 100 bin TL ceza uygulanacak.

Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptı! Ateca’nın yeni fiyatını görenler resmen gözlerine inanamadı!

Ağustos ayında tüm modellerinin fiyat listesini revize eden Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptığını açıkladı. Seat’ın zam haberinin ardından Ateca’nın yeni fiyatı merak konusu oldu.

Altın bilezik borcu olanlar yandı! Bilezik fiyatları tavan yaptı! 14 Temmuz Cuma altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün yeni rekora imza attı. Gram altın 1668 lira olurken altın bilezik fiyatları tavan yaptı. Altın bilezik borcu olanlar yandı. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları...

A101 market yine yaptı yapacağını! Fiyatı 62.50 TL'ye düştü

Zamlardan bunaldığımız bir dönemde gereksinimlerimiz arasında yer alan ürünlerden birine zam bile yapılsa bu herkesi mutlu ediyor. A101 markette en çok tüketilen tuvalet kağıdına indirim yaptı. 16'lı tuvalet kağıdının satış fiyatında yüzde 10 indirim uygulandı. İşte detaylar.

Arabası olanlar dikkat: TÜVTÜRK muayene sisteminde değişiklik yaptı! Bu tarihe kadar yaptırın

Milyonlarca araç sahibi belli aralıklarla araçlarını muayene ettirmek zorunda. Fakat TÜVTÜRK muayene sistemi ile ilgili değişiklik yaptı. İşte merak edilen detayın ayrıntıları…

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

Şeyma Subaşı 'özel' kanalına zam yaptı! 66.99 lira olan ücret bakın kaç TL oldu?

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Şeyma Subaşı ilk önce 66.99 lira olarak açıkladığı Instagram abonelik ücretine zam yaptı. Bakın Subaşı'nın talep ettiği yeni ücret ne kadar, kaç TL oldu?

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası müşterilere hayati bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda Ziraat Bankası’nda hesabı olan müşterilerin hesabındaki paraların zaman aşımına uğramamaları için 90 gün içinde başvuru yapması gerektiği ifade edildi.

DASK yaptıracaklar aman bu detaylara dikkat! DASK yaptırma oranında artış oldu mu?

DASK son dönemde gündeme olan konulardan biri. DASK yaptıracak vatandaşlar için bazı bilgiler paylaşıldı. İşte detaylar!

dask yaptırmamanın cezası Haberi

dask yaptırmamanın cezası

DASK yapılmazsa ne olur?


Meskenlere yönelik olarak devlet tarafından yapılması zorunlu tutulan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK yaptırabilmek için gerekli belgelerin temin edilmesi ve sigorta priminin ödenmesi gerekiyor.


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor. 


Deprem risk bölgeleri ayrımında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye deprem bölgeleri haritası" esas alınıyor.


DASK, deprem sonrasında maddi ve manevi zarara uğramış yapıların güvencesi için yapılıyor. Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK, Doğal Afet Sigortalar Kurumu'nun kısaltılmış hali oluyor. 


Çelik, betonarme karkas yapılar, çelik veya betonarme taşıyıcı karkas bulunan yapılar; Yığma kâgir yapılar, karkas olmayan ve...