28 / 04 / 2024

datça imara aykırı bina yıkımı

datça imara aykırı bina yıkımı

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusu bir süredir gündemde yer alıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında daha önce de yazdığı Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Datça Grup Yapı Otomotiv Orman Ürünleri Ambalaj Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Datça Grup Yapı Otomotiv Orman Ürünleri Ambalaj Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Emirhan Sabri Önkol tarafından kuruldu.

Galericiler otomotiv düzenlemesini mahkemeye taşıyor: "Anayasaya aykırı!"

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç sıfır araçlarda ilk tescil sonrası 6 ay, 6 bin km satış sınırlaması getiren düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ederek düzenlemeyi Danıştay'a taşıyacaklarını  söyledi.

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

datça imara aykırı bina yıkımı Haberi

datça imara aykırı bina yıkımı

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları dahilinde imara aykırı olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Bozburun Mahallesi'ndeki yapıların yıkım çalışmalarına devam etti:

Ekiplerin yıkımına hazırlandığı bir bina, mülk sahibinin kendi imkanlarıyla yerle bir edildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yıkım esnasında bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemleri de aldı.

Hafta başından beri toplamda 6 kaçak yapının yıkıldığı Bozburun Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 12 yapının daha yıkılacağı bildirildi.

Datça’nın Kızlan, Cumalı, Karaköy ve Yazı Mahallelerinde de 11 betonarme yapının yıkımı gerçekleştirildi. Bazı yapı sahipleri yıkım işlemini kendi imkanlarıyla yaptı.

Datça’da da kaçak olduğu bildirilen toplam 27 yapının daha olduğu belirtildi. Marmaris ve Datça'nın...