18 / 05 / 2024

DAUM tubitak

DAUM tubitak

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezince İzmir'de olası bir yıkıcı depremin tarihinin belirlenmesi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın üçüncü kolunun araştırılmasına ilişkin hazırlanan iki projeye TÜBİTAK'dan destek çıktı.

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremleri 11 şiddetinde hasara neden oldu! Eşi benzeri olmayan bir yıkım! 

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş depremlerinin şiddeti ile ilgili konuştu. İşte "Eşi benzeri olmayan bir yıkım" diyen Sözbilir'in o açıklamaları...

İzmir depremi için ürküten açıklama!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bugün sabah saatlerinde İzmir'de meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir  Ege Bölgesi'nde yer alan fay hatları için uyarıda bulundu. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den kentsel dönüşüm uyarısı!

Son günlerde İzmir'de meydana gelen depremler kent halkını tedirgin ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir sık yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Hasan Sözbilir'den korkutan deprem açıklaması!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, son zamanlarda sık sık meydana gelen depremlerle ilgili "Yerleşim yerinden geçen faylar deprem üretirse yıkım çok daha fazla olur" dedi.

TUBİTAK için toplantısı odası inşa ediliyor!

Ankara Mamak'ta bulunan binası için toplantı odası yapılmasına karar verilmişti. Toplantı odasının tadilatının Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Hasan Sözbilir'den Datça açıklaması: Deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor!

İzmir DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi’nde yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sözbilir, depremler için "Deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor" dedi.

İstanbul depremi için kritik uyarı!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul depremine yönelik uyarılarda bulundu. Sözbilir İstanbul için tek çarenin yatay yapılaşma olduğunu belirtti. 

Yerleşime uygun olmayan yerlere konut yapılmamalı!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Bora Sonuvar son depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

DAUM tubitak Haberi

DAUM tubitak


Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezince (DAUM) İzmir'de olası bir  yıkıcı depremin tarihinin belirlenmesi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın üçüncü kolunun araştırılmasına ilişkin hazırlanan iki projeye TÜBİTAK'dan destek çıktı. 


Dokuz Eylül Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 2023 yılına kadar Türkiye'de yıkıcı deprem oluşturabilecek 500 fayın deprem geçmişine ve fay özelliklerine bakılacağını ifade etti. Bu kapsamda TÜBİTAK'ın desteğini de alan bir proje hazırladıklarını aktaran Sözbilir, İzmir bölgesindeki en tehlikeli beş fay üzerinde hendekler açılacağını belirtti.


Sözbilir, destek alan ikinci projeyle de Kuzey Anadolu Fayı'nın İzmir-Balıkesir Transfer Zonu üzerindeki olası etkilerinin inceleceğini ifade etti.


Projelerin iki yıllık bir süreci kapsadığını bildiren Sözbilir, "TÜBİTAK'ın desteğini alan projelerden biri 'İzmir ili Yerleşim Alanından Geçen Diri Fayların Paleosismolojisi', diğeri ise 'Kuzey Anadolu Fayı...