29 / 04 / 2024

davutoğlu izmir teşvik

davutoğlu izmir teşvik

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü yaptığı açıklamada "Toplantı çok olumlu geçti. Başbakanımız İzmir'e geleceğini ve teşvik sorunu ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi" dedi

İbrahim Kaboğlu'ndan Turizm Teşvik Yasa Teklifi açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Turizm Teşvik Yasa Teklifi ile Türkiye’nin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin parsel parsel torbaya konulduğunu belirtti. 

Ahmet Davutoğlu’ndan Cumhurbaşkanı'na Şehir Üniversitesi yanıtı!

Yeni parti kuracak olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair" ifadeleriyle bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

Rant odakları yapılaşma teşvik edilmemeli!

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, Antalya'nın daha yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli bir kent olması için doğal varlıkların ve ekosistemlerin tahribatının önüne geçilmesi, rant odaklı yapılaşmanın teşvik edilmemesi gerektiği söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

İzmir'de 300 firma yatırım teşvik başvurusunda bulundu!

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun yeni evi!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Çayyolu'nda kiraladığı villada yaşayacak. Davutoğlu, vaktinin büyük bir bölümünü İstanbul'da geçirecek. Ankara'ya geldiği dönemlerdeki çalışmalarını ise bu evden yürütecek.

Önder Halisdemir'den İFM için 4 somut teşvik önerisi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi için dört somut teşvik önerisinde bulundu.

Davutoğlu'ndan Japon Başbakanı'na mega proje çağrısı!

Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, "Japonlar'ı Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Japon Başbakanı Abe ise yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Başbakan Davutoğlu: İzmir'de 13 yılda 13 bin 250 konut inşa ettik!

İzmir'i 13 yıl boyunca hiç yalnız bırakmadıklarını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu: " Kentte 7 bin 979 derslik, 87 sağlık tesisi, 13 bin 250 konut, 29 spor tesisi, 3 organize sanayi bölgesi, 46 arıtma tesisi, yaptıklarını söyledi.

Ahmet Davutoğlu: İşçiler için 50 bin konut yapılacak!

Gaziantep'te işçi ve işverenlerle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçiler için 50 bin konut, sanayi ve kent arasında metro yapılacağı müjdesini verdi.

Sare Davutoğlu Van Erciş'te kız yurdu açılışına katıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Van'ın Erciş ilçesinde katıldığı kız yurdu açılışında, Van depreminde hayatını kaybeden Ahmet İnci'nin depremden bir süre sonra dünyaya gelen ikiz çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Müteahhitten Davutoğlu’na ‘kur’ şikâyeti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorunlarını ileten müteahhitler, son dönemde kurlarda yaşanan değişimlerin firmaları ciddi ek maliyetle karşı karşıya bıraktığından şikayet etti. İşte Başbakan Davutoğlu’na iletilen talepler...

davutoğlu izmir teşvik Haberi

davutoğlu izmir teşvik


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, önceki gün ziyaret ettikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kentin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Ülkü, Başbakan'ın teşvik sorunu ile ilgili de müjde verdiğini belirtti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile birlikte aynı heyette bulunan İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, toplantının çok olumlu geçtiğini belirterek "Başbakanımız İzmir'e geleceğini ve kentimizin en önemli sorunlarından olan teşvik sorunu ile ilgili önemli çalışmalar içerisinde olduklarının müjdesini verdi." dedi.

Ankara'da başbakanlık merkez binasında gerçekleştirilen görüşmede Başbakan Davutoğlu'na bugüne kadar gerçekleşen MÜSİAD faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini ve Yeni Türkiye'nin hedefleri içerisinde MÜSİAD'ın yapacağı katkıları ifade ettiklerini söyleyen MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, görüşmenin çok verimli geçtiğini söyledi.


Neler istediler?

Başbakan Davutoğlu'na ilettikleri sorunları sıralayan Ülkü şunları söyledi: "İzmir-Ankara...