28 / 04 / 2024

Defter tutulması ve belgelerin saklanması

Defter tutulması ve belgelerin saklanması

Bina yöneticisinin düzenlemiş olduğu kat malikleri genel kurul toplantılarında alınan kararların kaydedilmesi gerekiyor. Bu yüzden bina yöneticisinin defter tutması gerekiyor. Peki, bina yönetiminin tutması gereken defterler neler?

Bina yönetiminin görevleri nelerdir?

Konut siteleri ve apartman gibi sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip binalarda yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu sorumlulukları nelerdir? Bina yönetiminin görevleri nelerdir?

Apartman yöneticisinin yapması gerekenler!

Bir apartmanda kat malikleri kurulu tarafından seçilen apartman yöneticisinin yapması gerekenler nelerdir? Yöneticinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevleri nelerdir? İşte apartman yöneticisinin yapması gerekenler!

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

İhtiyaç sahibi 3 bin aileye çanta, defter ve kalem yardımı

İstanbul’da Küçükçekmece Belediyesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi ihtiyaç sahibi 3 bin aileye kırtasiye yardımı yaptı. Randevuyla Küçükçekmece İyilik Merkezi’ne gelen ailelere içerisinde okul çantası, defter, kalem ve pek çok kırtasiye ürünün bulunduğu yardım paketi verildi

Aileler sakın kaçırmayın! Westalife AVM’den büyük fırsat: 250 TL ve üzeri alışverişlere kırtasiye seti hediye…

Okulların başlamasına sayılı günler kaldı, yeni eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül’de başlayacak. Hatta minikler ‘uyum eğitimi’ için bu hafta okula başladı bile… Ailelerde telaş var. Okul ihtiyaçları belirlendi, defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünleri alınacak, okul çantası gibi eksiklikler tamaml

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile müteahhitlik sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtların Tutulması Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30702 sayılı Resmi Gazete'de Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtların Tutulması Hakkında Yönetmelik yayımlandı. 

Su yalıtımının zorunlu tutulmasını, binaların ömrünü uzatacak!

Resmi Gazete’de 29 Ekim’de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelikle ilgili Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, su yalıtımının zorunlu tutulmasını çok olumlu bulduklarını dile getirdi.

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

Defter tutulması ve belgelerin saklanması Haberi

Defter tutulması ve belgelerin saklanması

Bina yönetiminin tutması gereken defterler!

Kat maliklerinin özel durumlar dışında yılın belli günlerine bina yöneticisi tareafından düzenlenen toplantılara katılması gerekiyor. Katılamayacak olan kat malikleri ise katılamayacaklarını bina yöneticisine önceden bildirmesi ve yerine vekil göndermesi gerekiyor. 


Bina yöneticisi tarafından düzenlenen ve kat maliklerinin katılmakla yükümlü oldukları bina genel kurul toplantılarında konuşulan konuların, alınan kararların kayda alınması ve bu belgelerin saklanması gerekiyor. Bina yöneticisinin tutmakla yülkümlü olduğu tek bir defter bulunuyor o da ''Genel Kurul Karar Defteri'' olarak karşımıza çıkıyor.


Bina  yöneticisinin kat malikleri katılımıyla gerçekleştirdiği kat malikleri toplantısında alınan kararların genel kurul defterine net bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Kat malikleri toplantısında birde tutanak tutulması gerekiyor. Bu tutanakta konuşulacak konular, gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve isteklerin açıkça belirtilmiş olması gerekiyor. Bina yönetimiyle ilgili...