03 / 05 / 2024

Demir ağ uzunluğu

Demir ağ uzunluğu

AA muhabirinin Uluslararası Demir Yolları Birliği (UIC) verilerinden derlediği bilgilere göre, dünyada hali hazırda hızlı tren hatlarının uzunluğu 21 bin kilometreyi geçerken, bu mesafenin 2025 yılında 51 bin kilometrenin üzerine çıkması bekleniyor.

Bakır ve demir hurda fiyatları uçtu! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 5 Nisan 2024 hurda fiyat listesi

Bakır ve demir hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Gelen zamlar sonrası bakır ve demir hurda fiyatları resmen uçtu. Peki bakır hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 5 Nisan 2024 hurda fiyat listesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağının toplam uzunluğunun  340 kilometreye kadar çıktığını belirtti. 

Demir fiyatlarında 'U' dönüşü! 1 ton demirin fiyatı 20 bin TL'nin altına geriledi!  6 Temmuz 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları Temmuz ayında rekor kırdı. 1 ton demirin fiyatı 20 bin TL'yi geçerek tarihin en yüksek rakamına ulaştı. Fakat son gelen indirimler sonrası demir fiyatlarına ''U'' dönüşü yaşandı. Demir fiyatları ne kadar ? Güncel demir fiyatları kaç lira? 6 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları tavan yaptı! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! 30 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, dolar kurunun 26 TL olması ile tavan yaptı. Son zamanlarda peş peşe gelen zamların ardından 1 ton demir fiyatı resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 30 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

Opel Combo Life'a dudak uçuklatan zam! Combo Life'ın Mayıs 2023 fiyatlarını gören inanamadı! 

Opel Combo Life'a bu ay resmen dudak uçuklatan zam geldi. En sevilen ticari araçlar arasında yer alan Combo Life'ın Mayıs 2023 fiyatlarını gören inanamadı... İşte Combo Life Mayıs 2023 fiyat listesi...

Demir fiyatları resmen uçuşa geçti! Fiyatlar fırladı! Demir fiyatları ne kadar oldu? 10 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Çin'de demir cevheri vadeli fiyatları beş ayın en düşük seviyesine gerilerken yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyaları resmen uçuşa geçti. Fiyatlar fırladı! Demir fiyatları ne kadar oldu? 10 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları resmen uçtu! Demir fiyatları ne kadar oldu? 10 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına bugün zam geldi. Gelen zamlar sonrasında demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 10 Nisan 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demir fiyatları resmen uçtu! 9 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Gelen indirim sonrasında demir düşüşe geçen demir fiyatlarına bu hafta zam geldi. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 9 Nisan 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına tekrar zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! 7 Nisan 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde peş peşe indirim gelen demir fiyatlarına bugün tekrar zam geldi. Gelen zamla birlikte 1 ton demir fiyatı resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 

Demir fiyatları resmen uçtu! Fiyatlar tavan yaptı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 23 Şubat 2023 demir fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demire bugün tekrar zam geldi. Demir fiyatları resmen uçtu! Fiyatlar tavan yaptı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 23 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen uçtu! Demir fiyatlarına dev zam geldi! 28 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bu hafta dev zam geldi. Demir fiyatları gelen zamlarla birlikte resmen uçtu. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 28 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! 24 Ocak 2023 demir fiyat listesi 

İnşaat demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte 1 ton demir fiyatı resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 24 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir ağ uzunluğu Haberi

Demir ağ uzunluğu

Dünyada hali hazırda hızlı tren hatlarının uzunluğu 21 bin kilometreyi geçerken, bu mesafenin 2025 yılında 51 bin kilometrenin üzerine çıkması bekleniyor.


AA muhabirinin Uluslararası Demir Yolları Birliği (UIC) verilerinden derlediği bilgilere göre, hali hazırda dünyadaki hızlı tren hatlarının uzunluğu 21 bin 472 kilometre. Bu rakamın inşaat halinde olan 13 bin 964 kilometrelik ve planlanan 16 bin 347 kilometrelik hat ile 2025 yılında 51 bin 784 kilometreye çıkacağı tahmin ediliyor. 


Yarın açılışı yapılacak 533 kilometrelik Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'yla İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi 3,5 saate inecek.


Hali hazırda Türkiye'de inşaat halinde olan hızlı tren hat uzunluğu 603 kilometre. Bu rakam Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa, Yenişehir-Osmaneli, Sivas-Erzincan, Nusaybin-Cizre-Habur, Mürşitpınar-Urfa, Ankara-Kayseri, Halkalı-Bulgaristan sınırı, Gebze-İstanbul, Gaziantep-Çobanbey-Halep ve Kayseri kuzey geçişi hatlarının tamamlanmasıyla birlikte 2 bin 805 kilometrelik...