28 / 04 / 2024

Demir fiyatı

Demir fiyatı

Çeliğin ham maddesi demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüş, 2015'te ise artmıştı. Peki demir fiyatlarındaki artış 2016'da da sürecek mi? İşte demir fiyatları 2016...

İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! Demir fiyatları resmen dibe vurdu! 19 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına yeni haftanın ilk gününde indirim geldi. Demir diyatları gelen indirimle birlikte dibe vurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 19 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları yerle bir oldu! Fiyatlar resmen dibe vurdu! 17 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda peş peşe indirim gelen demir fiyatları yerle bir oldu. Fiyatlar resmen dibe vurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç TL? 17 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarında düşüş devam ediyor! Demir fiyatları yerle bir oldu! 16 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları haftanın son işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Demir fiyatları gelen indirimlerle beraber resmen yerle bir oldu. Demir fiyatları ne kadar? 2023 demir fiyatları kaç lira? 16 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına dev indirim geldi! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dev indirim geldi. Son günlerde demir fiyatlarına peş peşe indirimler gelmeye devam ediyor. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Demir fiyatları bugün ne kadar? 15 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları resmen tavan yaptı! 1 ton demirin fiyatı 19 bin 100 TL oldu!  İşte güncel demir fiyat listesi

Dolar/TL kurunun rekor seviyeye ulaşması ile demir fiyatları resmen tavan yaptı. 1 ton demirin fiyatı 19 bin 100 TL oldu. İşte güncel demir fiyat listesi...

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları resmen tavan yaptı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Yükselen  dolar kurunun etkisiyle demir fiyatları tavan yaptı. 1 ton demirin fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 8 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Dolar/TL kurunun bugün 23TL'ye yükselmesiyle, inşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı. Demir fiyatları bugün resmen tavan yaptı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına dev zam geldi! Fiyatlar resmen fırladı! 5 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kabine sonrası, dolar/TL kuru rekor kırdı. Yükselen dolar kuru demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına dev zam geldi! Fiyatlar resmen fırladı! 5 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarında beklenmedik düşüş! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaatın yapı malzemeleri arasında yer alan demire bugün indirim geldi. Son dönemlerde fahiş fahiş fiyatlara çıkan demir fiyatlarında bugün beklenmedik düşüş meydana geldi.  1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına okkalı zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 1 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam daha geldi. Fiyatlar resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatı Haberi

Demir fiyatı


Çeliğin ham maddesi demir cevherinin fiyatı 2014 yılında yüzde 44 oranında düşmüş, 2015'te ise artmıştı. Peki demir fiyatlarındaki artış 2016'da da sürecek mi?  Demir fiyatları 2016 hakkında bilgi vermeden önce demir çeşitlerinden bahsedelim.


* Dökme demir: yüzde 2 - yüzde 4 arasında karbon, yüzde 1 – yüzde 6 silisyum, ve az miktarda manganez içerir. Pik demirde bulunan ve malzeme özelliklerini olumsuz etkileyen, kükürt ve fosfor gibi katışkılar, kabul edilebilir seviyelere düşürülmüştür. 


* Karbon çeliği: yüzde 0.4–yüzde 1.5 arasında karbon ile az miktarlarda manganez, kükürt, fosfor, ve silisyum içerir.


* Pik demir: yüzde 4– yüzde 5 karbon ve değişen oranlarda katışkı (S, Si, P gibi) içerir. Demir cevherinden dökme demir ve çeliğe giden yolda bir ara ürün olarak değerlendirilebilir.



* Dövülebilir dökme demir: Yüzde...