28 / 04 / 2024

demirciler çarşısı yenileniyor mu

demirciler çarşısı yenileniyor mu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Ankara'daki Asker Çarşısı yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Asker Çarşısı" olarak bilinen Anadolu Kapalı Çarşısı'nı baştan aşağı yeniliyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Tarihi Demirciler Çarşısı'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç çalışmalarda sona gelinen Tarihi Demirciler Çarşı’sını inceledi.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda sona gelindi.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Bakırköy Demirciler Çarşısı'nın esnafı kaçıyor!

Bakırköy Demirciler Çarşısı, 2. derece korunması gereken eser olarak tescil edildi ve bunu üzerinde çarşı harabeye döndü. Çivi bile çakılmayan çarşıdaki esnaflar bir bir kaçıyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda tarihi dönüşüm!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni turizm alanlarından biri haline gelecek.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Demirciler Çarşısı’nda gezi ve incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Demirciler Çarşısı tarihi kimliğine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanan, aslına uygun restore edilerek tarihi kimliğine kavuşturulacak olan Demirciler Çarşısı’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tarihi kimliğine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

demirciler çarşısı yenileniyor mu Haberi

demirciler çarşısı yenileniyor mu


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.


Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çalışmalar hakkında bilgiler alırken aynı zamanda çarşıda bulunan esnaflarla da sohbet etti.


ÇARŞI TARİHİ KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR


Demirciler Çarşısı’nın tarihi dokusuna uygun olarak restorasyonunun yapılacağına işaret eden Başkan Erkoç: “Restorasyon çalışmalarına başladığımız Tarihi Demirciler Çarşımızda incelemelerde bulunduk.


Demirciler Çarşısı, ilimiz Dulkadiroğlu İlçesi Kurtuluş Mahallesi,  tarihi ticaret bölgesi güneyinde, Maraş Çarşısı’nın güney batı ucunda yer almaktadır.


Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan tarihi dokusunu önemli ölçüde yitirmiş olan Demirciler Çarşısı’nı restore ederek şehrimize yeniden kazandırıyoruz. Yapılan restorasyon çalışmaları ile Demirciler Çarşısı bir el sanatları merkezi olmasının...