21 / 05 / 2024

demirlerin toplanması

demirlerin toplanması

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı demir sektörü için gelen şikâyetleri değerlendirdi ve pilot uygulama yaptı. Sonuç: Her 2 firmadan biri kalitesiz demir çelik üretiyor. Bakan İdris Güllüce piyasadaki kalitesiz demirleri toplatacaklarını söyledi.

1938 yılında Milli Emlak taksitleri 15 sene uzatılmış!

1938 yılında Milli emlak taksitlerinin toplanması konusundaki kanunda değişiklik yapılması istenmiş ve bu kapsamda taksitlerin 15 sene daha uzatılmasına karar verilmiş.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla'da yer alan tüm konut sitelerinin tek bir çatı altında toplanması için hayata geçirilen ‘Tuzla Konut Siteleri Masası’ projesinin tanıtımı yapıldı. Ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı programa 275 site yöneticisi katıldı.

O isim Merkez Bankası'nın faiz kararını günler öncesinden açıkladı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun toplanmasına günler kala o isim Merkez Bankası'nın faiz kararına dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Asgari ücret 11 bin TL olacak mı? Çalışanlar hemen bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı!

Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teklifiyle beraber Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması planlanıyor. Peki asgari ücrete Temmuz'da ne kadar zam gelecek?

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünden sonra inceleme başlattı! 

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, elektronik eşya üreticilerinin, yılda en az bir kez atık elektrikli elektronik eşyaların etkin şekilde toplanması amaçlı geri alma kampanyası yapması zorunlu hale geliyor. Bu çerçevede global markaların da Türkiye’de yetkili temsilci bulundurması gerekiyor.

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Asgari ücretle ilgili tespit komisyonunun toplanmasına yaklaşık 3 hafta kaldı. Yeni asgari ücretle ilgili tahminler havada uçuşurken uluslararası finans kuruluşu da tahminde bulunanlar listesine eklendi.  

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Asgari Ücret Komisyonu SGK primi üzerinde çalışıyor!

Asgari ücret belirleme komisyonunun bugün toplanması beklenmiyor. Yüzde 14 olan SGK primlerinde indirim talebi konusunda işçi ve işverenlerin mutabık kaldıkları ve 5 puanlık indirim üzerinden çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Mistral GYO'nun olağan genel kurulu 15 Ekim'de!

Mistral GYO'nun Yönetim Kurulu, 22 Eylül tarih ve 2021/12 no.lu kararı ile şirket Genel Kurulu'nun 15 Ekim 2021 tarihinde saat 14:00'te şirket genel merkezinde toplanmasına karar verdi.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

demirlerin toplanması Haberi

demirlerin toplanması

DEMİR çelik sektörüne sıkı denetim yolda. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce dün yaptığı açıklamada demir sektörü ile ilgili yoğun şikayet aldıklarını, pazartesi gününden itibaren pazardaki kalitesiz ürünlerin toplanacağını açıkladı. Üreticilere ağır cezaların yolda olduğunu belirten Güllüce, “Üreticilere mesajım net. Piyasaya sürdüğünüz hatalı mal varsa denetime takılmadan geri çekin” dedi.


81 İLE DENETİM

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada çelik sektöründeki denetim boşluğuna çözüm bulmak için Ankara ve İzmir’de pilot uygulamalara başlanıldığı belirtildi. Bakanlığın yürüttüğü çalışma kapsamında 21 firmadan numune alınarak test edildi. 10 firmanın 11 numunesi sakıncalı bulundu ve 168 bin lira ceza kesildi. Her 2 firmadan birinin kalitesiz ürün üretmesinden yola çıkan bakanlık 81 ili denetleme kararı aldı. Pazartesi günü başlayacak çalışmalar kapsamında üreticilerden alınan numuneler bakanlık merkezi hakem ve...