28 / 04 / 2024

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla'da yer alan tüm konut sitelerinin tek bir çatı altında toplanması için hayata geçirilen ‘Tuzla Konut Siteleri Masası’ projesinin tanıtımı yapıldı. Ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı programa 275 site yöneticisi katıldı.



Tuzla Belediyesi, Tuzla'daki konut sitelerini tek çatı altında birleştirerek siteler, konutlar ve belediye birimleri arasında doğrudan iletişimin sağlanması için ‘Konut Siteleri Masası'nı hizmete açtı. Projenin tanıtımını yapmak için düzenlenen programa fazla sayıda site yöneticisi katıldı. Proje tanıtımının ardından, yöneticiler Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya proje ile ilgili soru ve önerilerini belirttiler.

“EN FAZLA DÖNÜŞÜM YAPAN İLÇELERDEN BİRİ OLDUĞUMUZ İÇİN GURUR DUYUYORUM”

Yazıcı, “Tuzla’da sitelerimizin sorunlarını hep görüyoruz. 2009 senesinden bu yana ruhsat, tapu alma ve iskan problemine kadar her sorununu çözüme ulaştırmaya çalıştık. 2020-2011 yılı itibariyle ise tüm alt yapıdaki yeniliklerimizle sitelerimizin mülkiyet sorunu olmadan hayatlarını idame ettirecek hale getirdik. Ancak süreç öyle bir noktaya geldi ki hem dünya hem yaşam değişti hem de deprem gerçeği daha farkındalığı artmış şekilde hayatımıza girdi. 6 Şubat deprem felaketinden itibaren deprem hayatlarımızda daha önem arz etmeye başladı. Böyle olunca sitelerin yenilenmesi, eski sitelerin dönüşüme verilip yeni yapı stokların oluşturulması konusunda 2012-2013 yılından itibaren devam eden ilçemizdeki çalışmalar da hızlanmaya başladı. En fazla dönüşüm yapan ilçelerden biri olmakla gurur duyuyorum. Bir diğer yandan ilçemizin deprem fay hattına yakın olma gibi bir gerçeği de mevcut. Tuzla ve Bakırköy, Marmara’da fay hattına yakın olan iki ilçedir. Dolayısıyla bizim daha dikkatli olmamız lazım” dedi.

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

“SADECE SİTELERE AİT OLACAK BİR MASA OLUŞTURUYORUZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Bugün siteleri biraz daha ayrıntılı bir şekilde ele almak, site içinde ya da bulundukları bölgede var olan problemleri beraber tespit etmek ve çözüm oluşturmak amacıyla sadece sitelere ait olacak bir masa oluşturuyoruz. Projede görevli arkadaşlarımızın tek işi; site başkanları, site yönetimleri ile beraber siteleri ilgilendiren her konuda onlara destek olmaktır. Masanın, depremle alakalı dönüşüm faaliyetlerinden tutun, yapılanmayı sağlayacak bir yardıma kadar her konuda yardımcı olması hedefleniyor.” diye konuştu.

"PROBLEM YAŞAYAN TÜM KESİMLERİN SORUNLARINI ELE ALACAĞIZ”

Yazıcı şöyle devam etti: “Yaşlısından, gencine, engellisinden yetimine bizim sosyolojik olarak dezavantajlı dediğimiz, problem yaşayan tüm kesimlerin tüm sorunlarının ele alınacağı bir siteler masası oluşturuyoruz.  Arkadaşlarımız ciddi bir envanter tutacak, sitelerin sorunlarını ortaya çıkaracak, bağlı bulundukları müdürlük başkan yardımcıları ile değil özel kalemlerin iş birliği içinde çalışarak, sizlerin sorularını birinci basamaktan iletecekler. Tuzla’mıza ve sitelerimize hayırlı olsun diyoruz.”diye konuştu.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Park Orman Tuzla'da teslimler Haziran 2024'te! 


Geri Dön