11 / 06 / 2024

Demiryolu ulaştırması kaynak

Demiryolu ulaştırması kaynak

2014 Yılı Yatırım Programına göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yatırımları arasında bu yıl en yüksek tutar 5 milyar 802 milyon lirayla demiryolu ulaştırmasına ayrıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl gerçekleştirmesi planladıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Kripto para alım satım hizmeti Cryptocom, 29 Temmuz tarihli piyasa araştırmasında kripto sektöründeki kullanıcı sayısına ilişkin verileri duyurdu. Buna göre kripto para ile ilgilenen sayısı 221 milyona ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık'' diye konuştu.

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Kamu yatırımlarında en büyük pay ulaştırmaya!

2020 Yılı Yatırım Programı'ndan yapılan derlemeye göre, kamu yatırımları için bu sene 77,1 milyar TL kaynak ayrılırken, bu tutardan aslan payını 25,2 milyar TL ile ulaştırma ve haberleşme sektörü alıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 3 atama kararı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne Mahmut Gürses, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Necdet Sümbül, Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcılığına ise Emin Tekbaş getirildi.

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Ulaştırmada 'aslan payı' demir yollarının!

2019 Yılı Yatırım Programı kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırımları arasında bu yıl en yüksek pay 7 milyar 462 milyon 618 bin lira ile demiryolu aldı.

Kamu yatırımlarında aslan pay ulaştırmanın!

Kamu yatırımlarına 2019 yılında 65,4 milyar lira kaynak ayrılırken, yatırımlarda aslan payını alan yaklaşık 20,3 milyar lira ile ulaştırma ve haberleşme sektörü oldu...

Demiryolu yapımında yüzde 90 yerliliğe ulaştık!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryolu yapımında yerlilik oranının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

Çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı!

Çatılarda Kullanılan Nihai Çatı Kaplama Malzemelerinin 2017 Yılı Sektör Büyüklüğü araştırmasına göre, düz ve eğimli çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı.

Havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

Demiryolu ulaştırması kaynak Haberi

Demiryolu ulaştırması kaynak


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yatırımları arasında bu yıl en yüksek tutar 5 milyar 802 milyon lirayla demiryolu ulaştırmasına ayrıldı.


AA muhabirinin 2014 Yılı Yatırım Programından yaptığı derlemelere göre, bu yıl gerçekleştirilecek kamu yatırımları arasında 12 milyar 996 milyon 571 bin liralık yatırım bütçesiyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ilk sırada yer aldı.


Buna göre, demiryolu ulaştırmasında, TCDD Genel Müdürlüğüne 3 milyar 858 milyon lira, Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek diğer demiryolu projelerine 1 milyar 944 milyon lira ayrıldı. Böylece demiryolu ulaştırmasına toplam 5 milyar 802 milyon liralık yatırım yapılacak.


Karayolu yatırımları için ise 3 milyar 53 milyon 884 bin lira Karayolları Genel Müdürlüğüne verildi. Toplam 3 milyar 132 milyon 653 bin lira tahsis edilen bu yatırım kalemi için Bakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü...