22 / 05 / 2024

Demre otel izni

Demre otel izni

Antalya Demre'de korunması gereken alanda Bakanlığın özel izniyle beş yıldızlı otel yapıyor. TBMM bunun kent suçı olduğuna dikkat çekerek, inşaatın bir an önce durmasını istedi...

Kemer Ralli Alanı'na otel izni!

Mülkiyet Maliye Hazinesi’nde olan Ralli alanı içerisinde bulunan ve daha önce adliye binası yapılacağı iddiasıyla gündeme gelen 2 parselde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı değişti.

Özak GYO'nun Göktürk ve Demre projesini İnt-Er Yapı yapacak!

Özak GYO'nun İstanbul, Göktürk'te yapımı planlanan konut projesi ve Antalya, Demre'de yapımı planlanan otel projesinin inşaat işleri İnt-Er Yapı İnş. Tur.San.ve Tic.A.Ş. tarafından yerine getirilecek.

Özak GYO Demre otel projesinin ruhsatını aldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya ili, Demre İlçesi, Zümrütkaya-Uzguru Mevkii'nde yapımı planlanan otel projesi için ruhsat alındı...

Kuşadası Cahirsma Otel'ine kaçak yapı davası!

İçişleri Bakanlığı, 5 yıldızlı Kuşadası Cahirsma Otel’in sahiplerine haksız menfaat sağladığı suçlamasıyla Başkan Kayalı hakkında soruşturma izni verdi.

Özak GYO Didim ve Demre'de otel inşa edecek!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Turizm sektöründe ise önümüzdeki yıllarda Didim ve Demre'de yer atan arsalanmızda Ela Resort'un ismini ve uluslararası standartlardaki kalitesini taşıyan yeni otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuşuyor.

Antalya Divan Talya Otel'e inşaat izni çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. ANTALYA'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya Otel, 5 kat olarak yeniden yapılabilecek.

Koşuyolu'nda yapılacak otel projesi için dava açıldı!

Darüşşafaka Cemiyeti, hastane için inşaat izni alamayınca araziyi satmak zorunda kaldı. Araziyi satın alan Taşyapı'ya 20 katlı otel izni verildi. Çevre sakinleri dava açtı.

Antalya Demre'de 2 milyon 750 bin dolara satılık 5 yıldızlı otel!

Antalya ilinin Demre ilçesinde inşaatı yüzde 20 tamamlanmış 5 yıldızlı otel satışa çıkarıldı. 250 oda ve 500 yatak kapasiteli otelin fiyatı 2 milyon 750 bin dolar olarak belirlendi.

Trabzon'da otel yerine yeni imar planı!

YAPIMINA iş adamı Ali Uzunalioğlu tarafından 1994 yılında başlanan 5 yıldızlı otel inşaatı, Trabzon Belediyesinin arka kısımdaki vatandaşların itirazı sonucu 8 kat izni vermemesi nedeniyle 2000 yılında durdurulmuştu.

Trabzon'daki otel alanının yeni imar planı kabul edildi!

YAPIMINA iş adamı Ali Uzunalioğlu tarafından 1994 yılında başlanan 5 yıldızlı otel inşaatı, Trabzon Belediyesinin arka kısımdaki vatandaşların itirazı sonucu 8 kat izni vermemesi nedeniyle 2000 yılında durdurulmuştu...

Özak GYO 5 yeni otel açıyor!

Özak GYO, İstanbul, İzmir ve Antalya'da ortalama 300 yataklı toplam 5 yeni otel projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İki İstanbul, bir İzmir, birer de Didim ve Demre'de yapılacak olan otellerin her biri ortalama 300 yataklı olacak.

İzmir Uçkuyular'a otel ve rezidans izni çıktı!

Çevre Bakanlığı kararıyla Balçova Vergi Dairesi yıkılacak; 1658 metrekarelik alana 10 katlı otel ve redizans yapılacak. Büyükşehir, itiraz etmeye hazırlanıyor.

Antalya Demre'ye 5 bin yatak kapasiteli yeni otel ve tatil köyleri kurulacak!

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Sektör temsilcileri Demre-Beymelek arasındaki turizm gelişim alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti

Demre otel izni Haberi

Demre otel izni

Antalya'nın betonlaşmadan korunabilmiş son kumul alanlarından olan Demre ilçesindeki Taşdibi Sülüklü kumsalında otel inşa edilmesine Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi'nden (TMMM) tepki geldi.


DOĞA RANTA KURBAN EDİLECEK 


TMMM, 5 yıldızlı oteli kent suçları listesine aldı. TMMM tarafından yapılan duyuruda, AKP'nin rant uğruna yürüttüğü tarih ve doğa katliamının durmak bilmediğine dikkat çekilerek, Antalya'nın Demre ilçesinde yapımına başlanan 5 yıldızlı otel inşaatının bunun en son örneğini oluşturduğu kaydedildi. 


Doğal ve kültürel peyzajın bütünleşmesiyle oluşan ve eşine az rastlanır bir değere sahip bölgede bakanlık izniyle başlatılan otel inşaatının, deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altında olan Taşdibi-Sülüklü kumsalı üzerinde yükseldiğinin hatırlatıldığı duyuruda, "Söz konusu bölge aynı zamanda pek çok kuş türüne ev sahipliği yapan sulak alana...