29 / 04 / 2024

deniz kaplumbağaları için yapılacak hastane

deniz kaplumbağaları için yapılacak hastane

Koruma altındaki Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı Muğla Ortaca'ya bağlı Dalyan İztuzu sahilinde Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nin (DEKAMER) bulunduğu alana Caretta Hastanesi yapılmak isteniyor...

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan düzenledikleri basın toplantısında  depremzedelere verilecek kredi için adım atılması konusunda çağrıda bulundu. 

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO tarafından şirket ödenmiş sermayesinin 400 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu.

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de yaptığı 900 briket eve aileler yerleşiyor!

Deniz Feneri Derneğinin İdlib'de savaş mağduru aileler için hayata geçirdiği briket evler tamamlandı.

Rize'de Deniz Sitesi sakinleri kira yardımı için başvurular başladı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dâhilinde yıkımı yapılan Deniz Sitesi sakinleri için kira yardımı başvuruları başladı.

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği briket evlere aileler yerleştirildi!

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği 650 briket eve savaş mağduru, ihtiyaç sahibi aileler yerleştirilmeye başlandı.

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

Esenyurt'ta konut inşası için derenin yatağı değiştirildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta bir kişinin yaşamını yitirdiği olay için “Konut olsun diye dere yatağı yönünün değiştirildiği yerler var. Esenyurt’ta çarpık kentleşme nirvanaya ulaşmış'' diye konuştu.

Deniz GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuracak!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, kayıtlı sermaye tavanı dahilinde 50 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 200 oranında nakden artırılarak, 150 milyon TL'ye çıkarılması için başvuru yapacak...

deniz kaplumbağaları için yapılacak hastane Haberi

deniz kaplumbağaları için yapılacak hastane


Koruma altındaki Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi İztuzu sahilinde Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nin (DEKAMER) bulunduğu alana yapılmak istenen Caretta Hastanesi için, sivil toplum kuruluşları ile Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu Genel Müdürü Osman İyimaya, Ula’nın Akyaka beldesinde bir araya geldi. STK sözcüleri, yer seçiminin yanlış olduğunu belirtti.


Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi (DEKAMER) Müdürü Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, projenin İztuzu’nda uygulanmasının üç nedeni olduğunu söyledi. Kaska, “Deniz kaplumbağaları ile ilgili rehabilitasyon merkezini niçin ihtiyaç duyduğumuzu kısaca özetlemek istiyorum. 2000’li yıllarda yaralı bir kaplumbağa bulduğumuz zaman, 'Biz bunu nereye gönderelim, hatta Yunanistan’a mı gönderelim, nerede bakabiliriz?' gibi basında çıkmış bir...