04 / 05 / 2024

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi devam ediyor

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) arasında imzalanan sözleşme ile yapılan “ Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi ” devam ediyor...

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

Sur Yapı'ya Yılın İtibarlısı ödülü! 

Marketing Türkiye ve Akademetre Research & Strategic Planning ortaklığı ile bu yıl altıncı kez düzenlenen ‘The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde Sur Yapı, Gayrimenkul ve İnşaat kategorisinde “Yılın İtibarlısı” ödülünün sahibi oldu...

Gayrimenkulde bütünleşik yaşam alanları tercih ediliyor!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, insanların gayrimenkullerde iyi tasarlanmış, konforlu, altyapısı hazır, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alan, bütünleşik yaşam alanları talep ettiğini söyledi....

İŞ GYO, The ONE Awards'da Yılın İtibarlısı ödülünü aldı!

Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirilen The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödüllerinde yıl içinde itibarını en çok artıran marka ve paydaşları belirlendi. 

Ruanda'da Türk yatırımcılar için büyük fırsatlar var!

Ruanda Yönetim Heyeti CEO'su ve siyaset bilimci Prof. Dr. Shyaka Anastase, 1994'te yaşanan soykırım sonrası ülkede toplumsal barışı sağladıklarını, halkın bütünleştiğini ve kalkınmaya yönelik reformlar yaptıklarını belirterek, "Ruanda'nın yarınları bugününden daha iyi olacak." dedi.

DKY’ye itibarlı ödül!

Marketing Türkiye Dergisi ve Akademetre Araştırma Şirketi’nin bu yıl 3’üncüsü düzenlenlediği The One Awards – Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde büyük ödül bu yıl DKY’ye verildi.

DKY, 2016’da gayrimenkul ve inşaat sektörünün en başarılı markası oldu!

Marketing Türkiye ve Akademetre işbirliğiyle düzenlenen, “The One Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri” kapsamında gayrimenkul kategorisinde itibar ve marka değer performans ölçümleri sonucu 2016 yılının en başarılı markası DKY oldu.

Avcı Architects, Çubuklu Parsel 28'i tasarladı!

Avcı Architects tarafından tasarlanan karma kullanımlı lüks konut projesi Çubuklu Parsel 28, çevredeki doğal hayatla bütünleşik bir tasarımda kasaba hayatının getirdiği komşuluk ilişkilerini yeniden kurgulamayı hedefliyor.

Bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi devam ediyor Haberi

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) arasında imzalanan sözleşme ile yapılan “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi” devam ediyor.


Ege Denizi  ve Karadeniz 2014 yaz dönemi izlemeleri tamamlandı. Deniz seferleri R/V TÜBİTAK- MARMARA araştırma gemisi ile yapıldı.


Ege Denizinde üç açık deniz istasyonu ile birlikte toplam 61 istasyonda, Karadeniz’de ise 5 açık denizalanı ile birlikte toplam 75 istasyonda izleme çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda Karadeniz izlemeleri 10-25 Temmuz tarihlerinde, Ege Denizi izlemeleri ise 11-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.


Marmara Denizi ve Boğazlarda kirlilik izleme, 21 Ağustos 2014 tarihinde TÜBİTAK MAM ve İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü uzmanları koordinasyonunda Alemdar Gemisi ile başladı.


Marmara Denizi ve Boğazlarda kirlilik izleme çalışması kapsamında: üç açık deniz istasyonu ile birlikte toplam 58 istasyonda fizikokimyasal izleme, 10...