06 / 05 / 2024

denizli Afete Maruz Bölge

denizli Afete Maruz Bölge

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'deki bir mahallenin yıkılmasından sonra ortaya çıkan enkaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya sordu..

Silivri Çanta Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Silivri ilçesi, Çanta Mahallesi, Afete Maruz Bölgeye ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çatalca Fatih Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Fatih Mahallesi, Afete Maruz Bölgeye ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

Elazığ'da 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ Valiliği, Maden ilçesinde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda yer alan 278 konut ve 232 iş yerinin tahliye edileceğini duyurdu.

Van Gölü çevresine iskan verilmeyecek!

Bakanlar Kurulu, Van Gölü çevresindeki bazı alanlarla ilgili kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Karara göre, Van Gölü çevresindeki 1652,00 metre kotu altında kalan alanlar "afete maruz bölge" ilan edildi. O alanlara iskan verilmeyecek.

Sakarya'da afet bölgelerinde imar izni Büyükşehir’de!

Başkan Toçoğlu’nun başkanlık ettiği oturumda 62 madde karara bağlandı. Meclis üyeleri, Afete Maruz Bölgeler için imar planı düzenlemesini içeren madde kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne imar izni verdi.

Sakarya'da afet bölgelerine imar izni!

Sakarya Büyükşehir Meclisi, afete maruz bölgeler için imar planı düzenlemesi konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne imar izni verdi.

Sakarya Büyükşehir’e afet yetkisi geliyor!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 14 Aralık Pazartesi günü toplanıyor. Mecliste, Bakanlar Kurulu’nu ‘Afete Maruz Bölge Kararı’ aldığı bölgeler ile ilgili gündem maddesi görüşülecek. İşte toplantının ayrıntıları...

Gölcük'te 500 riskli bina boşaltılıyor!

Gölcük'te Denizevler'in bulunduğu alan 3 Eylül 2001 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla 'Afete Maruz Bölge' ilan edildi. Buradaki 500 hanenin boşaltılması, bina sahiplerine de kalıcı konutlardan ev verilmesi kararlaştırıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm ve yeşil çevre zirvesi düzenlendi!

Milliyet gazetesi geçtiğimiz hafta İzmir'de "Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi" düzenledi.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için uzun süredir ciddi çalışmalar yapıyor. Belirlenen yerlere dönüşüm alanları ile afete maruz kalanlar için proje

Ünal Çetin: Gökçeada afete maruz kalmış bölge ilan edilsin!

Belediye Başkanı Ünal Çetin: Adadaki kuvvetli yağışla ilgili yaptığı açıklamada "Bu yaraların kapanması adına acilen adanın afete maruz kalmış bölge ilan edilmesi noktasında yetkililerden destek bekliyoruz" dedi

İzmir Yeşildere'de son 2 bina yıkılınca alan yeşil olacak!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere'de Bakanlar Kurulu Kararı ile "Afete Maruz Bölge" ilan edilen 2 hektar üzerinde yer alan 153 yapının 15l'inin tahliyesini ve yıkımını gerçekleştirdi.

İzmir kentsel dönüşüm projelerinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere’de Bakanlar Kurulu Kararı ile “Afete Maruz Bölge” ilan edilen 2 hektar üzerinde yer alan 153 yapının 151'inin tahliyesini ve yıkımını gerçekleştirdi.

denizli Afete Maruz Bölge Haberi

denizli Afete Maruz Bölge



Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'deki bir mahallenin yıkılmasından sonra ortaya çıkan enkaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.

Arslan önergesinde "Afete Maruz Bölge olarak adlandırılan Denizli ili Babadağ ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nin taşınmasının ardından buradaki evler yıkılmıştır. Yıkılan evler enkaz halinde durmaktadır. 


Bölgede enkazın kaldırılarak, oluşacak alanın orman, piknik alanı vb. amaçlar için değerlendirilebilme ihtimali varken bu bölgenin kaderine terk edildiği görülmektedir." dedi.


Arslan buna göre; "Mahalledeki sorunun düzeltilmesi için belediye ve farklı Bakanlıklar düzeyinde hangi çalışmayı yapmayı planlıyorsunuz?" diye...