04 / 05 / 2024

denizli Atatürk konağı restore

denizli Atatürk konağı restore

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Denizli Atatürk Stadı Ağustos'ta açılacak! 

Denizli Atatürk Stadı'nda yenileme ve kapasite artırma çalışmaları Ağustos'ta tamamlanacak. 

Denizli Atatürk Stadı'nda 17 milyon TL’lik yenileme!

Süper Lig’in ilk maçında FIFA standartlarına hazırlanması planlanan Denizli Atatürk Stadı'ndaki 17 milyon TL’lik yenileme çalışması 5 milyon TL’ye tamamlanıyor. İmece usulü yapılan hazırlıklarla, kapasite 3 bin 800 kişi artırılıp tüm tribünler kapatılacak.

Denizli Atatürk Stadı yenileniyor!

Denizli Atatürk Stadı yenileme çalışmalarına başlandı. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, yeni stadın kapasitesinin 3 bin 500 kişilik olacağını söyledi.

Atatürk'ün konakladığı tarihi taş konak müze olacak!

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Susurluk'un Demirkapı Mahallesi'ni ziyaret ederek, Atatürk ve Çerkez Ethem'in konakladığı tarihi taş konakta incelemelerde bulundu. Yaman, bu konağın içinde yer alan eşyalarla ilgi bilgi verdi.

Denizli Atatürk Stadı bakıma alındı!

Stat Müdürü Fikret Özgür tarafından yapılan açıklamaya göre Denizli Atatürk Stadı bakıma alındı. Stadın bozulan zeminin çimlenme işlemlerinin yapıldığı, yaklaşık 3 hafta sonra zeminin futbol oynamaya müsait hale geleceği belirtildi

Varyap Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Kampüsü'nün temeli atıldı!

İnşaatını Varyap'ın üstlendiği, 3.500 öğrenci kapasiteli İstanbul Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Kampüsü'nün temeli atıldı

Atatürk Öğrenci Kampusu'nün temelini Suat Kılıç ve Erdinç Varlıbaş birlikte attı!

Yeniden inşa edilen 3.500 yatak kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu Kampusu'nun, üçü kız, ikisi erkek öğrenciler için olmak üzere toplam beş bloktan oluştuğunu belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, projenin 2013 Mayıs ayında teslim edileceğini belirtti

Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek!

Yarım asırlık ömrünü tamamlayan Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu yıkılarak yerine yenisi yapılacak. 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan yurt, beş yıldızlı otelleri aratmayacak donanıma sahip olacak.

Atatürk Havalimanı'nda Open Gate, uzun yolcu kuyruklarına sebep oldu!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 15 Mart tarihinde başlayan ''Open Gate'' (Açık Kapı) uygulaması, yolcu geçişlerinde uzun kuyrukların yaşanmasını yol açtı

Atatürk Havalimanı yeni cami için gün sayıyor!

Günde ortalama 100 bin yolcunun geçtiği, 35 bin personelin görev yaptığı Atatürk Havalimanı, yeni camiisine kavuşuyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'daki evi müze oluyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'nın Jupa ilçesine bağlı Kocacık köyünde doğup büyüdüğü ve bugün sadece temelleri kalan evin aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek müze haline getirilme

denizli Atatürk konağı restore Haberi

denizli Atatürk konağı restore

Denizli  Büyükşehir Belediyesi tarafından  kent merkezinde bulunan 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde kaldığı ev için başlatılan restore çalışmalarında sona gelindi. 

Koruma Kurulu'ndan alınan onayın ardından başlatılan çalışma ile 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ve çevresi aslına uygun hale getirilecek.

Denizli Büyükşehir'de yer alan habere göre; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan  tarihi hamamın arka tarafında bulunan ve depo olarak kullanılmak üzere inşa edilen derme çatma yapının yıkım çalışmalarını inceledi. 

Denizli'de ayakta kalan en eski yapı 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de ayakta kalan en eski yapılardan olan Germiyanoğulları Hamamı'nın yaklaşık 700 yıllık olduğunu hatırlatarak, tarihi eserin bugüne kadar hamam olarak kullanıldığını ve değişik zamanlarda bakımlarının yapıldığını anlattı.

"Derme çatma alanları ortadan kaldırıyoruz" 

Tarihi yapının arka tarafında, hamamın ısıtma...