19 / 05 / 2024

denizli kayalık cami tadilat

denizli kayalık cami tadilat

Denizli'deki 800 yıllık camide yapılan izinsiz tadilatın tarihi dokuya zarar verdiği iddia edildi. Şikayet üzerine, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da izin almaksızın yapılan tadilatın suç olduğuna karar verdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan o ili işaret etti: Bir depreme gebedir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bugün saat 06.09'da Hakkari- Kayalık Çukurca'da olan 4.3 şiddetindeki depremle ilgili değerlendirme yaparak '' Gelecekte M7 dolayında bir depreme gebedir.'' dedi. 

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

200 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz! Arsa alacaklar şimdi bakın! 

Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Uşak ili, Eşme ilçesi, Kayalı Köyü'nde yer alan 5 adet gayrimenkulü satıyor. İşte fiyatları...

Emlak Konut GYO Güney Ayazma, Kayabaşı ve Kapadık'ın kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Başakşehir Güney Ayazma ve Kayabaşı-Avcılar Kapadık Cami İnşaatları ile Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin, kesin kabulü yapıldı ve kesin kabul tutanağı 1 Mart tarihinde onaylandı. 

Evora Denizli'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Denizli Merkez Efendi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Evora Denizli), 724 Ada 1 Parsel (B Bloklar), 722 Ada 1 Parsel (C1-C2 Bloklar) ve 723 Ada 1 Parselin (T2 Blok) kısmi geçici kabulü yapıldı ve Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 5 Ekim 2021 tarihinde onaylandı

Denizli'deki kültür merkezi 1 TL'den kiralanıyor!

Denizli Belediyesi, ketteki kültür merkezinin kirasını 1 TL yaptı. Sanatçılara özel sunulan ayrıcalıkta tek koşul merkezin ayda bir kez kullanılması.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Evora Denizli'nin kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Denizli Merkez Efendi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Evora Denizli), 719 ada 1 parselin (D Bloklar) kısmi kesin kabulü yapıldı ve Kısmi Kesin Kabul Tutanağı onaylandı. 

İzmir'in yapı envanteri çıkarılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yapı envanterinin çıkarılacağını belirterek,  “Depremin ardından gördük ki daha sert yamaç ve kayalık zeminlere kent kurulumu yapmalıyız” dedi.

İzmir'de ev kiralarında şok artış!

İzmir’de 115 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan depremin ardından riskli bölgelerden kaçış başladı. Taşınmak için ilk tercih olan kayalık zeminli bölgelerde konut sahiplerinin kiralara yaptığı zam ise tepkilere neden oldu. Deprem öncesi 2-3 bin TL olan kiraların 4 bin TL'ye çıktığı belirtildi. 

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

Denizli kiralık şehre döndü!

Türkiye’nin önemli tekstil ve sanayi şehri Denizli kan ağlıyor. Şehrin her yerinde çok sayıda esnaf koronavirüsü süreciyle beraber kepenk kapattı. Camekanlara ‘Kiralık’ tabelaları asıldı.

denizli kayalık cami tadilat Haberi

denizli kayalık cami tadilat

Alınan bilgiye göre, Kayalık Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, cemaatten toplanan parayla 15 Mayıs Mahallesi'ndeki camiye klima, vantilatör ve ısıtma sistemleri takılması için çalışma başlattı. 


Cami imamı Hikmet Yuvacı, Kayalık Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Turan Doğan'ın yürüttüğü tadilat işlerinin tarihi caminin dokusuna aykırı olduğunu kaydederek sökülmesini istedi ve Aydın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na şikayette bulundu.


Şikayet nedeniyle ikili arasında çıkan tartışmada imam Yuvacı, dernek başkanı Doğan tarafından darp edildiği iddiasıyla rapor aldı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Dernek Başkanı Doğan, sabah saatlerinde klima, ısıtma sistemi ve mermerleri söktü, cemaat ise camideki tadilat izlerini görünce tepki gösterdi. 


Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu "suç" kararı verdi 


Şikayet üzerine, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da izin almaksızın yapılan tadilatın suç...