14 / 05 / 2024

denizli tapınak mezar

denizli tapınak mezar

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesine 1 kilometre mesafede bulunan Roma dönemine ait 2 bin metrakerelik alan üzerine kurulu tapınak mezar için kurtarma çalışması başlatıldı.

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Silifke'deki Zeus tapınağı restore edilecek!

Yunan tanrılarının en büyüğü Zeus'un, ejderha Typhon'a karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılan Mersin Silifke'deki tarihi tapınak, restore edilecek.

Mersin Silifke'deki Zeus Tapınağı restore edilecek!

Yunan tanrılarının en büyüğü Zeus'un, ejderha Typhon'a karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılan Mersin Silifke'deki tarihi tapınak, restore edilecek. Sekiz sütunlu tapınağın etrafına 130 din ve devlet adamının isimleri kazınmıştı.

Tayland’ın en büyük ahşap binası 2050’de tamamlanacak!

Tayland'da 1981 yılında işadamı Lek Viriyaphant'in teşvikleri ile başlayan ve sadece tahta kullanılan tapınak inşaatının 2050 yılında bitirilmesi planlanıyor..

Göbeklitepe'de kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'deki kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak. Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Göbeklitepe'ye özel araç girişi yasaklandı!

Şanlıurfa'daki dünyanın en eski tapınak merkezi Göbeklitepe'de uygulanan çevre düzenlemesi kapsamında ören yerine özel araç girişine izin verilmeyecek. Kazı alanına ziyaretçilerin ulaşımı elektrikli otobüslerle sağlanacak.

Göbeklitepe'ye çevresel dokunuş!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygulanan çevre düzenleme projesinin tamamlanmasıyla ören yerine özel araç girişlerine izin verilmeyecek.

Budist başrahipten satılık tapınak!

Tayland’ın Chon Buri şehrindeki Wat Mab Sam Kliew tapınağının girişinde asılı olan ‘Satılık’ levhası dikkat çekiyor. Rahip tapınağı 62 bin 500 dolara satıp daha iyi bir lokasyonda yeni bir tapınak inşa etmek istiyor.

Şanlıurfa inanç turizminin gözdesi!

Şanlıurfa; Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor.

Harran'daki 13 asırlık cami ayağa kaldırılacak!

Emevilere de başkentlik yapan antik kent Harran'da kazılar yoğunlaştırıldı. Tarih boyunca okul, tapınak, cami, sur ve medreseleriyle öne çıkan ören yerindeki kazılar, ilçenin 4 farklı bölgesinde sürdürülüyor...

denizli tapınak mezar Haberi

denizli tapınak mezar


Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesine 1 kilometre mesafede bulunan Roma dönemine ait 2 bin metrakerelik alan üzerine kurulu tapınak mezar için kurtarma çalışması başlatıldı. Denizli Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan kurtarma kazılarının yapıldığı Herakleia Hieron Tapınağı'na giden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, tapınağı turizme kazandıracaklarını söyledi. 


Soylu birine ait 

Denizli Valiliği tarafından antik dönemin fiziki ve ruhsal güç tanrısı Herakles'e adanan 2 bin yıllık tapınak mezarda kurtarma kazıları başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle, 2 bin yıl önce inşa edilen Ören sırtı mevkiindeki tapınak mezarda ilk kez kazı çalışmaları başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, mezarın üst bölümünde mitolojik kabartmalarla işlenmiş büyük blok parçaları bulunduğunu söyledi. Şimşek, "Bloklarda Artemis, Apollan, Herakles, Pan, Dionysos, Menad gibi...