14 / 05 / 2024

depozito kanunen yasal mı

depozito kanunen yasal mı

Ev sahibinin, kiracısından ilk aşamada talep ettiği masraflar arasında yer alan depozito bedeli, kiracının ev sahibine güvence vermesi için ödediği para olan depozito yasal mı? İşte yanıtı...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Kira zammında yasal sınır nedir? 

Yeni Asır yazarlarından Faruk Erdem bugünkü yazısında kira artışının yasal sınırlarını kaleme aldı. 

Ukrayna'da kripto paralar yasal hale geldi!

Rusya ve Avrupa arasına sıkışan Ukrayna, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto paraları yasal hale getiren 5. ülke oldu.

Kripto paralar yasal paraların yerini alacak!

Banka ve finans kurumları yöneticileriyle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 80’i dijital varlıkların gelecek senede önemli bir role sahip olacağını savunuyor. Yüzde 76’sı ise gelecek 5-10 senede dijital varlıkların yasal (fiat) paranın yerini alacağına vurgu yapıyor.

Kapıcılarla ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler nelerdir?'' sorusuna cevap verdi...

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Sinan Öncel: Kiralarda yasal düzenleme yapılmalı!

Perakendecinin haftalık 84 olan satış saatinin 34,5 saate gerilediğini dile getiren Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yüzde 60’lık bu kaybın kiralara yansıması için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Kiracı ve ev sahibi hangi yasal haklara sahip?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, oturulan konutun mülkiyet durumunda son yıllarda ciddi bir değişim ortaya çıktı. Hal böyle olunca kiracı ve ev sahibi arasında da hukuki bağlar ve devamında yasal düzenlemeler ortaya çıktı. İşte kiracı ve ev sahibinin hakları...

Mahir Orak: Tasarruf Finansının yasal düzenleme sürecinde öncü rol oynadık!

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yasal düzenlemeyle ilgili önemli açıklamalar yapan Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, sektörün geleceğine yönelik görüşlerini paylaştı.

İspanya'da kira fiyatlarının düşürülmesi için yasal düzenleme talebi!

Katalonya'da 12'nci gününü dolduran gösterilerde, kira fiyatlarının düşürülmesi öngören yeni bir yasal düzenleme yapılması talep edildi.

Tasarruf finansman şirketleri yasal mevzuata kavuştu!

Tasarruf finansman şirketleri yasal mevzuata kavuştu. Peki düzenleme ile neler değişti? Neler kabul edildi? İşte ayrıntılar...

Ofis Alsancak şirketlerin yasal adres ihtiyaçlarını karşılıyor!

Sanal Ofis, hazır ofis , toplantı odası kiralama sektöründe faaliyet gösteren Ofis Alsancak, İzmirli şirketlerin pandemi döneminde yasal adres ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Osman Telli: Yasal düzenleme ile sektörümüz yeni bir ivme kazanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme kısa bir zaman sonra yürürlüğe giriyor. Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

depozito kanunen yasal mı Haberi

depozito kanunen yasal mı

Depozito yasal mı?

Konut kiralamalarında ev sahibinin, kiracısından ilk aşamada talep ettiği masraflar arasında yer alan depozito bedeli, kiracının ev sahibine güvence vermesi için ödediği para olarak tanımlanıyor.


İlk defa kiralama işleminde bulunan ve depozito bedeli ilk kez duyan kiracılar, bu durumun yasal dayanağını merak ediyor. Siz de, "Depozito yasal mı?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


4 Şubat 2011 tarihinde 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Borçlar Kanununda depozitonun alınmasına ve depozitonun verilmesine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Kanunun 342. maddesinde "Kiracının güvence vermesi" başlığı altında açıklanan depozito bedelinde ev sahibinin hakları korunduğu gibi, kiracının hakları da korunuyor.


Ev sahipleri, kiracısından dilediği miktarda depozito bedeli talep edemiyor. Kanuna göre ev sahibi, kiracısından en fazla üç aylık kira bedelini talep edebiliyor. Depozito bedeli ile ilgili yasal dayanak...