29 / 04 / 2024

depozito nereden ödenir

depozito nereden ödenir

Bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olan depozito nasıl ödenir?

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? İşte detaylar...

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.

Kimler emlak vergisi ödemiyor 2020?

Emlak vergisinin ödemesini henüz yapmamış olan binlerce vatandaş son ödeme tarihini araştırıyor. Vatandaşlar bir yandan son ödeme tarihi hakkında araştırma yaparken bir yandan da "Emlak vergisi ödemeleri nasıl ve nereden yapılır?" sorusuna cevap arıyor. Peki, emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 

Emlak vergisi ödeme tarihleri!

Ev sahiplerinin merakla beklediği 2019 emlak vergisi ödeme takvim belli oldu. Peki emlak vergisi nereden ödenir? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri...

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Emlak vergisi ödeme kuralları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, emlak vergisi ödemeleri taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi nereden ödenir? İşte emlak vergisi ödeme kuralları...

Tapu harcı nereden ödenir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler, tapu harcına tabi tutuluyor. Bu harç işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak iki taraftan da alınıyor. Peki, tapu harcı nereden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi nereden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi, mirasçılar tarafından tahakkuk tarihinden itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nereden ödenir? İşte ödeme yerleri..

Ev kirası peşin mi ödenir?

İşyeri ve ev kiralamalarında kiracı eve taşınırken bazı masrafları ödemek zorunda oluyor. Kiracının bazı abonelikleri üzerine alması, depozito bedelini ve kira bedelini ödemesi gerekiyor. Peki, ev kirası peşin mi ödenir?

Çevre temizlik vergisi belediyeye mi ödenir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Vergi, senede 2 eşit taksitte ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereden ödenir? Çevre temizlik vergisi belediyeye mi ödenir?

depozito nereden ödenir Haberi

depozito nereden ödenir

Depozito nasıl ödenir?

Depozito, bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olarak karşımıza çıkıyor. 


Genellikle taşınmaz mal kiralamalarında kiracıdan alınan bu depozito, muhtemel zararların önlenmesi için talep ediliyor. Kiralamanın sona ermesi halinde zarar meydana gelmemiş ise bu depozito bedeli kiraya geri veriliyor.


Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence bedeli olan depozito üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Örneğin aylık kira bedelinizin 1.000 TL olduğunu düşünelim. Mal sahibi en fazla 3.000 TL'lik depozito talep edebiliyor. Peki, depozito nasıl ödenir?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı...