28 / 06 / 2024

Tapu sahipleri için son 4 gün! Ödemeyenler yandı!

Tapu sahipleri için son 4 gün! Ödemeyenler yandı!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri için son 4 güne girildi. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 



Tapu sahiplerinin her yıl iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri için artık son 4 güne girildi. Tapu sahipleri tarafından arama motorlarında sık sık araştırılan emlak vergisi ödemelerinin ilk taksitleri için verilen süre 31 Mayıs 2024 tarihinde doluyor. Artık son 4 güne girilen emlak vergisi ödemeleri belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Ayrıca bunun dışında bazı belediyelerin resmi web siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapmak mümkün.

Bu yıl için emlak vergisi ilk taksit ödemeleri devam ederken pek çok kişi de emlak vergisini nasıl ödeyeceğini araştırıyor. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri belediyelerin banka hesap numaralarına EFT ya da havale yoluyla ve e Devlet üzerinden yapılabiliyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ İÇİN SON TARİH 31 MAYIS 2024

Tapu sahiplerinin ödemek zorunda olduğu Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için son gün tarih 31 Mayıs 2024 şeklinde açıklandı.

Tapu sahipleri için son 4 gün! Ödemeyenler yandı!

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR? EMLAK VERGİSİ NEREDEN ÖDENİR?

Emlak vergileri ilgili belediyeye giderek ödenirken, ayrıca belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödemek mümkün. Bunun dışında bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapmak mümkün.


KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ 2024?


-Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin adına kayıtlı başka bir gayrimenkulün olmaması gerekli. Ayrıca sunulan bu vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen kişinin eşinin adına birden fazla gayrimenkul tapu kaydı bulunması, muafiyet hakkını etkilemez.

-Ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gazi, emekli ya da dul kişilerin emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunmuyor.

- Söz konusu gayrimenkulün 200 metrekareden küçük olması gerekli.

- Emlak vergisi muafiyeti için başvuru yapılacak olan evin yazlık ev olmaması gerekiyor. Evde yaz kış oturulduğu ispat edildiği zaman vergi muafiyetinden faydalanmak mümkün.

- Emekli olduğu için bu muafiyetten yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye’de emekli olması şartı aranıyor.

- Gayrimenkulde bir kiracı otursa bile emlak vergisi muafiyeti geçerli oluyor ancak  konut sahibinin de başka bir evde kiracı şeklinde ikamet etmesi gerekiyor.

- Sıfır oranlı emlak vergisi olarak isimlendirilen söz konusu bu muafiyet hakkından yalnızca konut sahipleri yararlanabiliyor. İş yeri, arsa ve araziler için herhangi bir vergi muafiyeti hakkı bulunmuyor.

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler için vadenin bitim tarihinden itibaren, ödeme tarihine kadar geçen süre için her ay için ayrı ayrı yüzde 3,5 oranında gecikme zammı uygulanıyor. 

Emlakkulisi.com.tr
 

Piyasa uzmanı açıkladı: Borsa yılın ikinci yarısında kazandırmaya başlar

1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

Temmuz 2024'ü işaret eden Altın kahini İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi! Altın fiyatları ne olacak? 


Geri Dön