07 / 05 / 2024

depozito nereye yatırılır

depozito nereye yatırılır

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.

Ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar birikimlerini nereye yatırıyor?

Elinde birikimi olanlar yatırım araçları ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve hangi yatırım aracının mantıklı olduğunu araştırıyor. Peki ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı! Bakın kalem kalem harcamalar nereye gidecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 3 bin 546'sı ana proje olmak üzere 10 bin 915 projeye toplam 454,2 milyar lira ödeneğin tahsis edilmesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte en yüksek payı alan yatırımlar…

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

Bloomberg, Pekin’den Toronto ve Melbourne’a kadar yönetimlerinde yaklaşık 2,3 trilyon dolarlık toplam varlığı bulunan kurumsal yatırımcıya 2023 senaryoları sordu. Peki 2023'te para nereye akacak? Bir bir açıklandı! Siz de bakın...

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. İlk defa tapu harcı yatıracak kişiler, “Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?” şeklinde soruya yanıt arıyor. İşte detaylar!

Ne dolar ne altın... Bakın Türk halkı en çok nereye yatırım yapıyor!

Vatandaşların kimi dolara, kimi euroya, kimi altına yatırım yapıyor ancak bir yatırım aracı var ki Türkler arasında zirvede...

Euro mu Dolar mı Gram Altın mı Gümüş mü? Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten çok konuşulacak yatırım tavsiyesi

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, nereye yatırım yapsak diye düşününler için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Memiş; Euro, Dolar, Sterlin, Gram Altın ve Gümüş ile ilgili dikkat çeken tavsiyelerde bulundu.

Ünlülerin yatırımda tercihi gayrimenkul oldu!

Magazin dünyasının ünlü isimleri reklam ve dizilerden kazandığı gelirleri gayrimenkule yatırıyor. Peki hangi ünlü nereye yatırım yapıyor? İşte ünlü isimlerin gayrimenkul varlıkları...

Suma Chakrabarti: Param olsa Türkiye’ye yatırırım!

Yabancı yatırımcıların sık sık kapısını çalarak ‘Nereye yatırım yapalım’ dediğini anlatan EBRD Başkanı Chakrabarti, "Yabancılar sorduğu zaman ‘Param olsaydı kesinlikle Türkiye’ye yatırım’ diyorum. Türkiye’ye güveniyoruz" dedi...

Kiptaş Çatalca Konutları peşinatı nereye yatırılıyor?

Çatalca Kiptaş Evleri fiyatları 139 bin 750 TL olarak belirtiliyor. Projede 20 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Peki Kiptaş Çatalca Konutları peşinatı nereye yatırılıyor?

Kira bedeli nereye yatırılır?

Bir ev ya da işyerinin kiraya konu olması halinde kiracıların kira bedelini nasıl ödemesi gerektiği, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklanıyor. Peki, kira bedeli nereye yatırılır?

Emlak uzmanları nereye yatırım yapılması gerektiğini anlatacak!

Emlak uzmanları Rodi Kayim, Birol Çakır ve ünlü oyuncu Dilek Serbest Hakan Ural'ın sunduğu "Emlak Ekspresi" programına katılacak. Hangi bölgelere yatırım yapılması gerektiğini anlatacak.

depozito nereye yatırılır Haberi

depozito nereye yatırılır

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. 


Depozito bir başka deyişle, güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Depozito, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, kanunda belirtilen bedelden yüksek olamıyor. Borçlar Kanunu gereğince, depozito en fazla üç aylık kira bedeli kadar oluyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?


Kira güvencesi olarak kıymetli evrak, menkul kıymet verilmişse, kiraya verenin onayı olmaksızın geri alınmamak üzere, bir bankaya depo edilebiliyor ve kiralayanın izni olmadan kiracıya geri verilmiyor. 


Kira depozitosu nakit paradan ibaret ise, kira depozitosu kiracı adına açılacak vadeli bir tasarruf hesabına yatırılıyor.  Bu pratikte şu demektir; kiracı kira depozitosunu kiralayana ödemiyor. 


Artık ev veya işyerini kiraya verene elden ve...