18 / 05 / 2024

deprem araştırmaları

deprem araştırmaları

Türk araştırmacılar; 'Deprem Öncü İşaretleri Tespit Cihazları' adı altında geliştirdikleri alet ile yer hareketlerini önceden tahmin edebilecek. Marmara Depremi'nden bu yana bölgede büyük çapta olabilecek felaketin 'habercileri' diyebileceğiz...

O şehir için 7 ile 7.6 büyüklüğünde deprem uyarısı! Deprem araştırmacısı olabilecekleri tek tek açıkladı ve uyardı! 

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi X sosyal medya hesabından olası Hakkari depremi ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik vatandaşlar tarafından araştırmalar giderek artıyor. Buna göre, yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi merak edip sorguluyorlar.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Diri fay hattı haritası güncellendi, deprem beklenen iller tek tek açıklandı! Uzmandan 7.4 uyarısı geldi! 

Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremlerin ardından hızlandı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, katıldığı bir canlı yayında deprem beklenen şehirleri tek tek sıraladı. 

Son Dakika! Şiddetli deprem: 6.7 büyüklüğünde oldu

Şili'nin Atacama bölgesi açıklarında, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu tarafından kaydedilen 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor! Benzin, motorin ve LPG'de büyük deprem! İşte son dakika fiyatları!

Milyonlarca sürücünün son durumu ile ilgili araştırmalar yaptığı akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor. Peki bugün benzin, motorin ve LPG'de indirim ya da zam var mı?

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Türk ve Japon bilim insanları Marmara fayının özelliklerine ilişkin araştırmalar sürdürüyor. İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Deprem anında evin içinde nerede durmalıyız? Depremde binanın ilk neresi çöker?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremin ardından vatandaşlar, deprem anında heyecan yapmamak ya da bilinçli olmak adına araştırmalar yapmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

deprem araştırmaları Haberi

deprem araştırmaları

Türk araştırmacılar; 'Deprem Öncü İşaretleri Tespit Cihazları' adı altında geliştirdikleri alet ile yer hareketlerini önceden tahmin edebilecek. Marmara Depremi'nden bu yana bölgede büyük çapta olabilecek felaketin 'habercileri' diyebileceğimiz; “suların çekilmesi”, “hayvanların göç yollarını değiştirmeleri”, “farklı bölgelerdeki deprem” gibi olaylar tüyleri ürpertiyor. “Acaba ne zaman?” sorusu kafamızı kurcalarken, elektronik uzmanı bir kaşif, “Deprem Öncü İşaretleri Cihazı”nı imal ederek, oluşabilecek “depremleri tahmin” etmeyi başardı. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday ve İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi ve ünlü sismolog Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, çeşitli bölgelerde fay hatları üzerine kurdukları istasyonlarla kayaların sıkışma hareketlerini ve büyük granitler üzerinde biriken “statik enerjiyi, gerilimi ve stresi”  ölçerek depremleri bir hafta önceden tahmin edebildiklerini açıkladı. Agalday, Deprem Ölçü İstasyonları'nın önemine değinerek, “Bu istasyonlar artırılmalı. Marmara'da...