05 / 05 / 2024

deprem haftası 2016

deprem haftası 2016

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın; 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada deprem gerçeğinin farkında olunmasına dikkat çekti.

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Bu 7 bankada adeta deprem oluyor! Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, QNB, Akbank, TEB, ING peş peşe açıkladı! Hemen bakın!

Ekim ayının neredeyse 3 haftasını geride bıraktığımız şu günlerde 7 bankada peş peşe deprem yaşandı. Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, QNB, Akbank, TEB, ING peş peşe açıkladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor

Altın fiyatlarında deprem haftasına girdik. Tehlike çanları altın için çalıyor. Dünyaca ünlü analistler ise kötü haberi vererek, ileriye dönük yapılan altın yatırımının daha da aşağı çekeceğini söylüyor. İşte detaylar…

İZODER: Binalarımızı korozyona karşı korumalıyız!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği 1-7 Mart Deprem Haftası'na yönekil açıklama yaptı.

İzmir'deki yapılaşma ve kentsel dönüşümde deprem riski dikkate alınmalı!

Deprem Haftası sebebiyle bir ortaokulda düzenlenen deprem tatbikatına katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem hakkında açıklamalar yaptı.

Marmara'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan korkutan açıklama!

Deprem Haftası sebebiyle yapılan toplantıda, deprem uzmanları Marmara Denizi'nde yaşanacak olası deprem için önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye İMSAD’dan 1-7 Mart Deprem Haftası açıklaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) '1-7 Mart Deprem Haftası'na ilişkin açıklama yaptı. 

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.

Depremde hangi binaların hasar görme olasılığı yüksek?

Deprem Haftası'nda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Zekai Celep, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha kapsamlı. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Kuralların uygulanması da gerekiyor" dedi.

Kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşılmalı!

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye'de hayata geçen kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de binaların ömrü uzatılmalı!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, deprem bilincinin artışına katkı sağlanmasının amaçlandığı 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında önemli açıklamalar yaptı.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

deprem haftası 2016 Haberi

deprem haftası 2016

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın; 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada deprem gerçeğinin farkında olunmasına dikkat çekti. 


Aydın konuyla ilgili şöyle konuştu;

“Ülkemiz için deprem gerçeği hep taze tutulmalıdır. 1- 7 Mart tarihleri semboliktir. Bu tarihlerde deprem gerçeğinin üzerinde özellikle durulmalı ve insanları bilinçlendirmeliyiz. Deprem, hayatımızın değişmez bir gerçeğidir. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Biz inşaat firmaları olarak üzerimize düşen görevleri büyük titizlikle yerine getirmeli, büyük acıların yaşanmaması için önlem almalı, gerekli uygulamaları hayata geçirmeliyiz. 


Yaşanamayacak durumdaki binalar için mutlaka kentsel dönüşüm çalışması yapılmalıdır. İnsanlar bu konuyu rant gibi görmemeli ve güvenli yaşayacağı bir alan yaratılmasına yardımcı olmalıdır.


Gün geçtikçe sayısı artan isimsiz müteahhitlerin yaptıkları inşaatlara karşı dikkatli olunmalıdır. Yapılan projelerde temel ve taşıyıcı sistemlerin sağlamlığı ile kullanılan malzemelerin kalitesi mutlaka...