11 / 05 / 2024

deprem öldürmez bina öldürür

deprem öldürmez bina öldürür

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Gül, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van Depremi'nin ardından iki yıl geçmesine rağmen Türkiye'de yapı güvenliğinin hala denetim dışı olduğunu söyledi..

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Depremde en üst kat güvenli mi? Deprem anında bina nasıl çöker?

Deprem yaşamımızın bir parçasıdır. Bundan dolayı vatandaşlar birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Binalardaki uygulamalarda mekanik projeye uyulmalı! Deprem hasarları en aza indirilebilir!

'Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür' cümlesi son günlerde sık sık gündeme geliyor. Binalardaki uygulamalarda mekanik projeye uyulmalı! Deprem hasarları en aza indirilebilir!

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

İzmir Osmangazi'de deprem sonrası 20 bina yıkıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde ziyarette bulundu. Soyer depreme yönelik çalışmalar hakkında mahalle muhtarına bilgi verdi.

Mühendislik görmemiş binalar yıkılmalı!

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

Ümraniye yeni kaymakamlık binası için ihale yapıldı!

Ümraniye'de yeni inşa edilecek kaymakamlık binası için ihale yapıldı. Yeni bina inşaatının 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

Uğur Bulut: Deprem değil, çürük yapılar öldürüyor!

Keçiören Belediyesi Kaymakamı Uğur Bulut, İzmir'deki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bulut, ''Deprem öldürmüyor, çürük yapılar öldürüyor. Özellikle deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümleri ivedilikle yapmalıyız'' dedi.

Deprem: Japonya'da bina projelerini kim hazırlıyor, yönetmelikler nasıl yenileniyor?

Japonya'da çalışan Türk inşaat mühendisi Seda Şendir Torisu, İzmir depreminde yıkılan binaların olası yıkılma nedenlerini ve Japonya'da depreme karşı geliştirilen uygulamaları açıkladı. 

Giresun'daki selde 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü!

Giresun'da meydana gelen sel sonucu 3'ü Dereli'de, 4'ü Doğankent'te, 10'u Yağlıdere'de olmak üzere 17 bina yıkıldı, bu üç ilçede toplamda 361 bina hasar gördü.

deprem öldürmez bina öldürür Haberi

deprem öldürmez bina öldürür

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Gül, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van Depremi'nin ardından iki yıl geçmesine rağmen Türkiye'de yapı güvenliğinin hala denetim dışı olduğunu söyledi. 


Van depreminin yol açtığı ekonomik, sosyal ve toplumsal sorunlar aradan iki yıl geçmesine rağmen bugün hala devam ettiğini belirten Gül, "23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan Van Depremi bir kez daha göstermiştir ki, kentleşme için verilen yanlış yer seçimi kararlan, yeterli mühendislik hizmeti almayan yapı üretimi ve özellikle denetimsizlik, bir doğa olayını yine afete dönüştürmüştür" dedi. Bir afet ülkesi olan Türkiye'de yapı güvenliğinin, Odaların da denetim süreçleri dışında bırakılması nedeniyle bugün daha fazla denetim dışı bir hale geldiğini kaydeden Gül, "Yaşadığımız çevre bugün, düne göre afetlere karşı daha güvenli değildir. Ancak biz...