03 / 05 / 2024

deprem önceden bilinecek

deprem önceden bilinecek

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansı düzenlendi. NASA GeoCosmo Başkan Yardımcısı Karel, konferansta konuşma yaptı.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Bu il için deprem uyarısı: 6-7 şiddetinde olabilir!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremleriyle ilgili olarak 3 ay önceden uyarılar yapan Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, şimdi de Ovacık hattına dikkat çekti. Özgür yaptığı açıklamada 6-7 şiddetinde deprem beklediğini söyledi.

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

Cep telefonlarımız depremi önceden haber verebilir mi? Google, dünyanın en büyük deprem algılama ağı için çalışıyor! 

Android tabanlı telefonlarda depremi önceden haber veren uygulamalar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gündem oldu. Peki cep telefonlarımız depremi önceden haber verebilir mi?

Prof. Dr. Naci Görür 7.2'lik deprem uyarısında bulundu, riskli bölgeleri tek tek açıkladı!

Bingöl ve Elazığ Depremlerini önceden tahmin eden Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, muhtemel deprem beklenen yerlerin hangileri olduğuna ilişkin bilgi verirken, “Marmara’nın altındaki arz kabuğu çatırdamaya başladı” dedi.

Prof. Dr. Ziyadin Çakır: 5.8´lik deprem ciddi bir uyarıydı!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır yaptığı açıklamada, "Depremler önceden kestirilemez. Bunları da burada tartışmamızın gereği yok.  26 Eylül´de olan 5.8´lik deprem çok ciddi bir depremdi. Ciddi bir uyarıydı, bu bir şanstı" dedi.

Artık deprem önceden bilinecek!

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansı düzenlendi. NASA GeoCosmo Başkan Yardımcısı Karel, konferansta konuşma yaptı.

Deprem de hava gibi tahmin edilebilecek!

Türk araştırmacılar; 'Deprem Öncü İşaretleri Tespit Cihazları' adı altında geliştirdikleri alet ile yer hareketlerini önceden tahmin edebilecek. Marmara Depremi'nden bu yana bölgede büyük çapta olabilecek felaketin 'habercileri' diyebileceğiz...

Rüzgardan üretilecek elektrik önceden bilinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Artık TEİAŞ hesaplarını daha iyi yapabilecek. Ne kadar done, argüman elde edilirse o kadar fazla verimli çalışabilecektir." dedi

DOHAD Bursa'ya 6 adet deprem öncü izleme merkezi kuracak!

Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği (DOHAD), Nilüfer Belediyesiyle birlikte 6 deprem öncü izleme merkezi kuracak. DOHAD Başkanı Fuat Agalday, “İstasyonların artmasıyla birlikte depremin önceden daha kolay tahmin edilecek” dedi.

Kanopus-B deprem tahmin uydusuyla deprem önceden bilinecek!

Rus fizikçiler tarafından özel teknolojiler kullanarak geliştirilen “Kanopus-B” deprem tahmin uydusu bu sabah dünya yörüngesine fırlatıldı

Deprem hasarını sınırlandırmak için tedbir almak mümkün!

Deprem riskinin nasıl yönetileceği meselesi uzaya roket göndermek kadar zor değildir. Bu riskin nasıl yönetileceğine ilişkin ilk mevzuat bundan 4000 yıl kadar önce bu topraklarda ortaya çıkmıştır

deprem önceden bilinecek Haberi

deprem önceden bilinecek

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansı düzenlendi. Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez , GeoCosmo Başkan Yardımcısı Ronald Karel'e plaket verdi.


Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) GeoCosmo Başkan Yardımcısı Ronald Karel, Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansında yaptığı konuşmada, depremin olacağını bazı hayvanların hissettiğini söyledi.


Bu konuda bir çok araştırmalar yapıldığını, bu araştırmaları NASA'da topladıklarını ifade eden Karel, Porto Riko'da büyük bir hayvanat bahçesinde bir jeolog tarafından mikrofonlar konulduğunu, deprem öncesi hayvanların sesinin çok değiştiğini tespit ettiğini dile getirdi.


"12 tane deprem öncesi meydana çıkan parametreler var"


Hayvanların bağırış şeklinden hemen sonra depremin meydana geldiğinin anlaşıldığını vurgulayan Karel, "Bir de insanlara karşı etkisi üzerine çalışma yapacağız....