01 / 05 / 2024

deprem parkı ne zaman açılacak

deprem parkı ne zaman açılacak

Marmara depreminin 21. yıldönümünde İstanbul’un iki yakasında da ilk deprem parkı açıldı. İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları zamanla İstanbul genelinde açılacak.

Türk Hava Yolları'nın deprem konutları ne oldu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde depremzedelere 1000 konut inşa etme sözü vermişti. Bu sözü anımsatan ünlü havalimanı muhabiri Ali Kıdık, "Tam 360 gün geçti ama ne bir arsa alındı ne bir çivi çakıldı" dedi.

Deprem konutları ne zaman teslim edilecek, son durum ne?

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarası sarılmaya devam ediyor. Birçok kent ve ilçeyi etkisi altına alan ve binlerce yapının yıkılmasına neden olan bölgede temelleri atılan kalıcı konutlardaki çalışmaların yüzde 75’i tamamlandı. 

2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Peki 2023 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Malatya Battalgazi'deki deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde afet konutlarının inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İşte söz konusu deprem konutlarında son dakika...

Zam geldi yeni tarifeler peş peşe güncellendi! Yeni İSPARK otopark ücreti kaç lira? İSPARK'ta 1 saat park ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı toplantısından zam kararı çıktı. Bu kapsamda İSPARK otopark ücretlerine yüzde 55 ile yüzde 57 arasında zam yapılacağı kararlaştırıldı. Peki, Yeni İSPARK otopark ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

SON DAKİKA DEPREMLER: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? 23 Ağustos 2023!

Son dakika deprem açıklamaları ve AFAD ile Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan deprem listesi vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 23 Ağustos 2023 son depremler!

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremlerini yayınlamaya devam ediyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

SON DAKİKA: 1 saatte peş peşe 5 deprem oldu! Az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu?

Son dakika, son bir saat içinde peş peşe 5 deprem meydana geldi. Peki, Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? İşte ayrıntılar...

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Temmuz 2023 depremler!

SON DAKİKA DEPREMLER! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen depremleri listelemeye devam ediyor. 20 Temmuz deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

SONDAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede, ne zaman oldu? Az önce deprem mi oldu? 10 Temmuz 2023 güncel depremler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından güncellenen en son deprem listesi, Türkiye'deki deprem haberlerini yakından takip edenler için önemli bir bilgi kaynağı haline geldi. "Deprem mi oldu?" veya "Son dakika deprem" gibi soruların yanıtları zaman zaman araştırılıyor.

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?

Son dönemde artan deprem aktivitesiyle birlikte İstanbul'da olası bir deprem endişesi yeniden gündeme geldi. Yerbilimciler, 7 şiddetinde bir deprem durumunda yaşanabilecek olumsuz senaryoları değerlendirdi.

deprem parkı ne zaman açılacak Haberi

deprem parkı ne zaman açılacak

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen büyük Marmara depreminin 21. yıldönümünde İstanbul’un iki yakasında da ilk deprem parkı açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımıyla düzenlenen deprem parklarının açılış töreni Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı’nda gerçekleşti.

Gerçekleşen tanıtım toplantılarıyla İstanbul’un Anadolu yakasında Ataşehir Deniz Gezmiş, Avrupa yakasında Topkapı deprem parkları açıldı. Proje kapsamında deprem parkları, afet öncesi eğitim ve kültür merkezi, afetin ardından ise park içi mobilyaları, çadır ve yemek dağıtım alanları ile geçici barınma alanı işlevi görecek. Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı 500, Topkapı Deprem Parkı ise 5 bin kişi kapasiteli olacak. Bu iki park sonrasında İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları zamanla İstanbul genelinde açılacak.

21 yıl önce meydana gelen Büyük Marmara depreminde...