28 / 04 / 2024

Malatya Battalgazi'deki deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Malatya Battalgazi'deki deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde afet konutlarının inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İşte söz konusu deprem konutlarında son dakika...



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli deprem sebebiyle Gelinciktepe ve Meydanbaşı bölgeleriyle Bahri, Bulutlu ve Erenli mahallelerinde bir bölümü köy tipi olacak şekilde toplamda 2 bin konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden sonra ilçede deprem konutlarının yapım işi ihale edilmişti.

Yine paylaşılan bilgilere göre, bu kapsamda, Bahçebaşı 2. etapta 599 konut, 3. etapta 474 konut, 4. etapta 726 konut, Çamurlu'da da 681 konut inşa ediliyor. Yine aktarılan bilgilere göre, Çamurlu Mahallesi'ndeki aynı rezerv alanına toplamda 1.000 konutun daha inşa edileceği bildirildi.

Peki Malatya'daki deprem konutlarında son durum ne? İşte Malatya'daki deprem konutlarında son durum...

Malatya Battalgazi deki deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Aktarılan bilgilere göre, Gelinciktepe bölgesindeki 4. etapta bulunan toplamda 726 konut, aralık ayında hak sahiplerine verilecek.

Yine aktarılan detaylara göre, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anadolu Ajansı muhabirine, ilçelerinde 63 bin civarında orta ve ağır hasarlı, yıkık ve yıkılacak konutun olduğunu fakat söz konusu depremlerden sonra kalıcı konutların inşasına başlandığını belirtti.

Yine paylaşılan detaylara göre, yaptığı açıklamada ilçelerde şu anda deprem konutlarının yapımının hız kesmeden devam ettiğine değinen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2. etapta yapımı devam eden toplamda 599 konutun fiziki gerçekleşme oranının yüzde 80 olduğunu kaydederek, "İnşallah 2024 yılının mart ya da nisan ayında bunları tamamlayıp vatandaşların istifadesine sunacağız." diye konuştu.

Açıklamasında vatandaşların yerinde dönüşüm talep ettiğini bu yönde çalışmaların başlatıldığına değinen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder sözlerini şu şekilde tamamladı: "İlçede yıkılan evlerin büyük bölümü merkezde. Yerinde dönüşüm durumuna bakılarak, rezerv alanlarda konut inşa edilecek."

Özaksu Gayrimenkul Bakırköy projesi resmen başlıyor! 757 yeni konutluk yeni proje!

Afetzede aileler için dönüşebilir barınma üniteleri tasarlanacak

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!


Geri Dön