23 / 12 / 2024

deprem riskleri

deprem riskleri

ÇATIDER, 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümünde standartlardan uzak milyonlarca çatının depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini açıkladı..

Jeoloji Yüksek Mühendisi’nden o bölge için 6 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç  resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  Çukurova'yı ve İskenderun körfezini açan normal faylarda 5-6 büyüklüğünde deprem riskleri olduğunu söyledi.

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

6 Şubat 2023 tarihinde ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından, Türkiye'deki binaların riskleri yeniden gündeme geldi. Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

TOKİ 20 yılda 6 milyon konut dönüştürecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) , deprem riskleri, çarpık kentleşme ve altyapı sorunlarının önüne geçmek için tasarlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için büyük adımlar atıyor. Projeyle 20 yılda 6 milyon konut dönüşecek.

DASK'a Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için devletten reasürans desteği!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından Üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri İçin Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar bugün 29161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

İstanbul'da kurulacak Yenişehir'in deprem riskleri belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da kurulacak olan Yenişehir Rezerv Yapı Alan içinde kalan 24 bin 475 hektarlık alanın mikro bölgeleme etüd çalışmalarını tamamlayarak raporlarını hazırladı.

Kocaeli'de 25. deprem kayıt istasyonu açılıyor!

Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik izleme merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından korunma konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Bölgelerin deprem, su baskını ve yangın riskleri belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yürütecekleri Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi kapsamında hazırlanacak risk haritasına göre, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın risklerinin belirleneceğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik, Mimarlık alanlarında değişime ihtiyacımız var!

Çarpık kentleşme, ulaşım sorunları, deprem riskleri, çirkin yapılar dikkate alındığında Çevre, Şehircilik, Mimarlık alanlarında radikal bir zihniyet değişimine gereksinimiz olduğu açıktır

Haluk Eyidoğan: Afet riski yasası, deprem etkisini azaltmaz!

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın, "deprem risklerini azaltma olasılığının düşük, toplumsal ve kültürel riskleri artırma olasılığının yüksek" olduğunu savundu

Cemil Çiçek: Japonya gibi olmadıkça deprem canımıza okur!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Bu ülke, deprem gerçeğini, Japonya gibi bilinçle, kuralına uygun yaşamadığı sürece canımıza okunmaya devam edecek' diye değerlendirdi...

deprem riskleri Haberi

deprem riskleri

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Türkiye’yi sarsan 17 Ağustos depreminin 19. yıldönümünde yaptığı açıklamada büyük bölümü faylar üzerinde yer alan Türkiye’nin depreme her an hazır olması gerektiğini ifade ederek, “Bir daha büyük acı ve kayıplar yaşamamak için depremi hayatımızın bir parçası olarak kabul etmeli ve gereken önlemleri eksiksiz olarak almalıyız. Yapıların tüm bölümleri gibi çatıların da standartlara uygun yapılması, deprem sırasında hayati önem arz ediyor. Türkiye'de maalesef standartlardan uzak, geleneksel metotlarla yapılmış milyonlarca çatı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu çatıları depreme karşı dayanıklı hale getirmek için birkaç ay daha sürecek olan tadilat dönemini iyi değerlendirmek gerekiyor. Çatıların uzman kuruluşlar tarafından kontrol edilmesini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.


Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER)...