29 / 04 / 2024

deprem riskli bina

deprem riskli bina

Kahramanmaraş’ta 5 yıl önce çoğu binanın fay hattı üzerine yapıldığı anlaşıldı. Peki fay hattı üzerine bina yapılır mı? Binaların akıbeti ne olacak? Soruların cevapları haberimizde...

Yıkılma riski olan binada yaşıyor!

17 Ağustos Marmara depremi sırasında çatlaklar oluşan sitelerine deprem testi yaptırdıklarını, binanın depreme dayanıksız çıktığını belirten 74 yaşındaki Raşide Mutlu depreme dayanıksız evini maddi imkansızlıklar sebebiyle boşaltamıyor...

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Deprem uzmanından korkutan uyarı: Domino etkisi başladı! Riskli yerler peş peşe açıklandı! 

Prof. Dr. Süleyman Pampal, deprem riskli bölgelerle ilgili konuştu. Deprem uzmanından korkutan uyarı: Domino etkisi başladı! Riskli yerler peş peşe açıklandı! 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

İstanbul'daki 77 bin yapı riskli!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin gerçekleştirdiği 9. Türkiye Deprem Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bulunan yapıların depreme dayanıklılığı gündeme taşındı. Peki Türkiye'de kaç riskli bina var? Bu binaların kaçı İstanbul'da? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

deprem riskli bina Haberi

deprem riskli bina

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Kahramanmaraş’ta, bazı binaların diri fay hatlarının üzerine yapıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 5 yıl önce yapılan imar uygulamasında fay tehdidinin görmezden gelindiği ve diri fay hatları üzerindeki alüvyon zeminlere yüksek katlı binaların yapıldığı belirlendi.


Türkiye’de fay hatları üzerinde Paleosismoloji çalışması yapan 10 kişiden biri olan Deprem Araştırma ve Risk Yönetim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Alican Kop, Kahramanmaraş’ın içerisinden geçen diri fay hatlarını Bugün Gazetesine açıkladı. Bugün Gazetesi ise aktif diri fay hatları üzerinde kurulan yüksek binaları görüntüledi.


Deprem Araştırma ve Risk Yönetim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Alican Kop Kahramanmaraş’tan geçen ana ve ara fay hatlarını Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’a anlattı. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Kahramanmaraş’ın deprem açısından Türkiye’nin en riskli bölgesi olduğunu...