23 / 07 / 2024

deprem riskli iller

deprem riskli iller

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara için 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kandilli tarih verdi ve en riskli yerleri bir bir sıraladı!

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın 65 yaşında hayatını kaybetmesi sonrasında Marmara uyarısı yeniden gündeme geldi. İşte Kalafat'ın o açıklamaları...

Olası İstanbul depreminde en riskli yerler E-5'in altında, deniz bakan taraflar! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, Kanal İstanbul projesi ve olası İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Akgün, megakentin deprem açısından en riskli yerlerini sıraladı. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür'den son açıklaması: O şehir hem kendisi deprem üretir, hem komşu depremlerden etkilenir!

Mardin'de düzenlenen 'Deprem' konulu panelde konuşan Bilim Akademisi üyesi ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'un deprem haritası güncellendi! İstanbul'un en riskli bölgeleri nereler?

Yaşanan depremlerin ardından bağımsız olarak yıkılan binalar İstanbulluları korkutuyor. Yapılan açıklamalarda, uzmanların Marmara hakkındaki büyük deprem uyarıları sonrası en riskli ilçelerin haritaları güncellendiği belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı: Deprem riskli olanlar hariç yeni bina alımı ve yapımı 3 yıl durduruldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni açıkladı. Peki pakette neler var? İşte detaylar... 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan uyarı! Deprem hareketliliği riskli yerleri de tetikliyor...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat Sulusaray'da 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini duyurdu. Buna göre, son zamanlarda yaşanan  Muğla ve Malatya dahil olmak üzere deprem hareketliliği tedirgin ediyor.

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...

TÜİK mart ayına ilişkin istatistikleri açıkladı. Hemen ardından satışların en çok arttığı iller ve artış oranları da belli oldu. İşte burada deprem bölgesi dikkatleri çekti. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

deprem riskli iller Haberi

deprem riskli iller

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı’nın (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin yaptığı araştırmada, ülkenin 6 büyük şehrinde 10,5 milyon kişinin 17 yaş ve üzeri binalarda ikamet ettiği tespit edildi. 

KENTSEV’in araştırmasına göre 33 milyon insanın yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli’de, içerisinde insanların yaşadığı yaklaşık 2,9 milyon konutun 17 yaş ve üzerinde olduğu belirlendi. Yaşlı konut statüsünde olan ve risk grubunda bulunan bu konutlarda ise 10,5 milyon insanın yaşadığı tespit edildi. 

“KONUT YAŞI VE DEPREM ARASINDA DOĞRUDAN BİR İLİŞKİ VAR”

Yaşlı konut stokunun özellikle eski yerleşim yerlerinde yoğun olduğuna dikkat çeken ve konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Kurucusu...