16 / 05 / 2024

deprem sigortasının önemi

deprem sigortasının önemi

Antalya'da zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sayısı 260 bine yaklaştı. Bu oran kentteki toplam konutların yüzde 42'sini oluştururken, İMO Başkanı Cem Oğuz depreme dayanıklılık düzeyinin incelenmesi gerekliği uyarısında bulundu.

6.5 milyon riskli konut dönüştürülecek!

Yüzölçümünün büyük bölümü deprem kuşağı içinde yer alan Türkiye'de deprem konusundaki bilincin arttırılması önem taşıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında önümüzdeki günlerde 6,5 milyon konutun dönüşmesi bekleniyor.

DASK, 2017'ye kadar 10 milyon sigortalı konut hedefliyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK'ın şimdiki hedefi ise 10 milyon evi sigortalamak.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Türkiye'deki 8 milyon konutun Zorunlu Deprem Sigortası yok!

Marmara Depremi'nin 21. yıldönümünde Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı ancak 9.6 milyona ulaşıyor, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 55 olarak açıklandı.

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

deprem sigortasının önemi Haberi

deprem sigortasının önemi

Marmara Depremi'nin ardından kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sayısı ülke çapında 6.5 milyona ulaştı. Batıdan doğuya doğru birinci dereceden başlayıp dördüncü dereceye kadar deprem kuşağı üzerinde yer alan Antalya'da, zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sayısı ise 259 bin 682 oldu. 


Toplam konut sayısının 610 bin 140 olduğu kentte, sigortalı konut sayısı yüzde 42.60 olarak gerçekleşti. Akdeniz Bölgesinde deprem sigortası yaptıran konut sayısı açısından Antalya ilk sırada yer aldı. Bölgede Adana, Mersin. Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Osmaniye ve Burdur'da sigortalı konut oranı yüzde 23-32 seviyelerinde değişkenlik gösterdi.inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, Türkiye genelinde deprem sigortası yaptıran konul oranının yüzde 100'e ulaşması gerektiğinin altını çizerken, zorunlu deprem sigortalarının kapsamlı...