08 / 07 / 2024

deprem tedbirlerine yeni düzenleme

deprem tedbirlerine yeni düzenleme

Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK ile bazı il ve ilçeler için genel hayata etki eden deprem afetlerinde alınacak tedbirlere ilişkin bazı düzenlemeler yapıldı. 

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şanlıurfa'daki deprem konutları yeni yılda teslim edilecek!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Şanlıurfa'daki deprem konutlarının yeni yılda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

Seçim sonrası bütçe açığı en az 3’e katlanacak!

Seçimden sonra, EYT, deprem ve yeni maaş zamlarının ağır yükü nedeniyle 1.5-2 trilyon lira büyüklüğünde yeni bir bütçenin zorunlu hale geleceği hesaplanıyor.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından, diğer illerde de deprem riski konusunda uzmanların uyarılarına dikkat edilmeye başlandı. AFAD da deprem ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

deprem tedbirlerine yeni düzenleme Haberi

deprem tedbirlerine yeni düzenleme

OHAL kapsamında hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK ile bazı il ve ilçeler için genel hayata etkili olan deprem afetlerinde alınacak tedbirlere ilişkin bazı düzenlemeler yapıldı. 

Buna göre "7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna" geçici iki madde daha eklendi.

Anadolu Ajanası'nda yer alan habere göre, Kanun Hükmünde Kararname'de, 2014'te Çanakkale'nin Gökçeada, 2015'te Antalya'nın Korkuteli ve Bingöl'ün Kiğı, Malatya'nın Hekimhan ve Kuluncak ile Van'ın Muradiye ilçelerinde, 2016'da Manisa'nın Akhisar ilçesinde, 2017'de ise Adıyaman'ın Samsat ve Kahta ilçeleri, Şanlıurfa ve çevresi, Çanakkale'nin Ayvacık ve Ezine, Manisa'nın Selendi ve Saruhanlı, Muğla'nın Bodrum ve Erzurum'un Aşkale ilçelerinde meydana gelen ve genel hayata etkili olan depremlere yer verildi. 

Buna göre, söz konusu olan il ve ilçelerde Çevre ve...