09 / 01 / 2025

deprem vergisi harcamaları

deprem vergisi harcamaları

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

Murat Kurum'dan deprem vergisi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar 147 milyar deprem vergisi var" dedi. Kurum, "Bunun tam 8 kat fazlası 1.2 katrilyon lira deprem vergisi süreci ile birlikte para harcanmış" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem öncesi harcamalar, deprem sonrası maliyeti yedi kat arttırdı!

Cevdet Yılmaz, deprem sonrası yapılan harcamaları ve demografik değişimle ilgili yeni bir kurulun oluşturulacağını duyurarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

O ilçede emlak vergisi borçları resmen siliniyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem nedeniyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, emlak vergisi borçları resmen siliniyor...

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

Meclisten resmen geçti! Deprem nedeniyle tek seferlik ek vergi geliyor!

Borçların yapılandırılması kanun teklifine, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin etkilerinin giderilmesine yönelik maddeler eklendi. Buna göre kurumlara tek seferlik deprem vergisi geleceği duyuruldu.

Bugüne kadar toplanan deprem vergisi ne kadar? Deprem vergisi ne zaman başladı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar deprem vergisine dair birkaç soru sormaya başladı. İşte o sorular ve yanıtları!

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar lira!

1999 Marmara depremi sonrası dönemin hükümeti tarafından getirilen vergiler arasında bulunan ve daha sonra kalıcı hale geldiği için “deprem vergisi” olarak bilinen özel iletişim vergisinde (ÖİV) 2000-2022 döneminde toplam 87 milyar 998,6 milyon TL'lik tahsilat gerçekleşti.

Ne kadar deprem vergisi toplandı? Deprem vergilerine ne oldu?

Deprem kuşağında olan Türkiye'nin sık sık karşılaştığı afetlerden biri deprem. Depremin yaralarının sarılması için deprem fonu kurulması en iyi çözüm. Peki bugüne kadar ne kadar deprem vergisi toplandı? İşte yanıtı...

deprem vergisi harcamaları Haberi

deprem vergisi harcamaları

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, deprem vergilerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. 

İşte Emin Koramaz'ın BirGün'de yer alan o yazısı...

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Dönemin hükümeti tarafından depremin yarattığı ekonomik kayıpları telafi edebilmek amacıyla çıkarılan kanun, cep telefonundan vergi beyannamelerine, spor toto kuponlarından milli piyango biletlerine, uçak biletlerinden gümrük ve pasaport işlemlerine kadar tüm özel işlem ve iletişimleri kapsamaktaydı.

Kanunla, GSM operatörleri tarafından verilen hizmetlerden...