02 / 05 / 2024

Deprem yönetmeliğine uygun evler

Deprem yönetmeliğine uygun evler

RE/MAX, gayrimenkul eğilimlerini inceledi. Evler alınırken veya kiralanırken öncelik deprem yönetmeliğine uygun olmasına bakılıyor ve artık daha küçük metrekareli evlere yönelim artıyor.

Deprem yönetmeliğine meydan okuyan o bina hayrete düşürdü!

Son zamanlarda bina inşaatları sık sık gündem oluyor. Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerekirken, yönetmeliğe meydan okuyan bir bina görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina inşaatını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Trafik sigortası yönetmeliği değişti! Mayıs'ta fiyatlar zamlanacak! Aracı olanlar hemen baksın!

Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasar ve indirim oranlarında değişikliğe gidildi. 

Deprem tercihleri değiştirdi! Ev alacak kişiler artık bu detaya bakmak zorunda kalıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ev alacak vatandaşlar, binaların sosyal donatılarından ziyade deprem yönetmeliğine uygun olup olmdaığına, fay hattına yakınlığı veya uzaklığı gibi hususları önemsiyor.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, deprem felaketlerinin açtığı yaraları en aza indirgemek için son deprem yönetmeliğine “Deprem Kimlik Belgesi”nin eklenmesi gerektiğini söyledi.

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Sosyal medyada tartışılan üçgen binanın müteahhidi konuştu: Deprem yönetmeliğine uygun!

Sosyal medyada gündemden düşmeyen Çekmeköy'deki 5 katlı üçgen binanın müteahhidi, binanın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu açıkladı. İşte o açıklama...

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Ergün Polat İnşaat ve BEZE Group'tan yeni ortaklık! 

İnşaat sektöründe ileri yapı teknolojilere sahip deprem yönetmeliğine uygun projelerini hayata geçiren Ergün Polat İnşaat, iletişim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren BEZE Group ile yeni bir ortaklığa imza attı. 

Deprem yönetmeliğine uygun evler Haberi

Deprem yönetmeliğine uygun evler

Profesyonel gayrimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti sunan RE/MAX, gayrimenkul eğilimlerini incelemelerde bulundu. Bu kapsamda hane halkı sayısının süşmesiyle daha küçük metrekarelere yönelim artarken merkezi, sakin, aynı zamanda sosyal alanı olan bölgeler seçiliyor. Evler alınırken veya kiralanırken ise öncelik deprem yönetmeliğine uygunluk ve iş yerine yakınlık oluyor.

Küçük alanlara talep arttı

Aileler eskisi gibi kalabalık olmuyor. Hane halkı sayısı düşüyor. Bu da 3+1 dairelerden çok 1+1 olanlara yönelimi yükseltti. Bu seçimin yükselmesiyle konut fiyatlarında oluşan artış ve düşük alım gücünün de etkisi bulunuyor. Y kuşağının yaşam tarzı değerlendirildiğinde dışarıda vakit geçirmeyi daha çok sevdikleri için evde daha az zaman geçiriyorlar. Bu nedenle yüksek metrekareler yerine küçük evleri seçiyorlar.

Kiralık mı satılık mı?

Yeni kuşak, kapitale sahip olan ve yatırımcı profilde yer alan kişiler, daha...