17 / 05 / 2024

depremde yıkılmayan evler

depremde yıkılmayan evler

Renco, kompozit yapı malzemeleri ile depremden etkilenmeyen, 100 yıl ömürlü, sıcak-soğuk ve ses izolasyonu emsalsiz evler yapıyor..

Depremde yatay mimari yapıları korumaz! Yıkılmayan binalar için zemine uygun bina tasarımı gerek!

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda depreme dayanıklı binaların nasıl yapılması gerektiği de sık sık gündem oluyor. İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremde yıkılan konutlar ve imar izinleri ile ilgili konuştu. İşte Mehmet Çınar'ın o açıklamaları...

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Adana'da depremde yıkılan binanın müteahhidi mühendisine dava!

İhsan Bayram Apartmanı'nın C Blok'unun yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmış olan inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında 22 sene 6'şar aya kadar hapis istemiyle bir iddianame hazırlandı.

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

depremde yıkılmayan evler Haberi

depremde yıkılmayan evler

Renco uçak teknolojisi ile depremden etkilenmeyen, 100 yıl ömürlü, sıcak-soğuk ve ses izolasyonu emsalsiz evler yapıyor.


Bireysel veya inşaat bayiliklerinin talepleri doğrultusunda yapılan bu evler, depremden etkilenmiyor.


Sahil ve kıyı şeridine sahip en riskli bölgeler olan 1. ve 2. deprem bölgelerinde 2,5 kata kadar bina yapılabiliyor. Binalar, İtalyan mimarlar tarafından tasarlanıyor.


Uygulama ve şantiye masraflarını da azaltan Renco uçak teknolojisi ile yapılan evlerin formu ve geometrisi, depremde yıkılma riskini ortadan kaldırıyor.


Şimdiye kadar daha çok kamu binalarında örneklere sahip Renco, İstanbul genelinde binin üzerinde konuta, Ataşehir'de 35 metrekarelik spor merkezine, Kartal'da etkinlik yapıları gibi projelere imza attı.


Renco'da 176 metrekarelik daireler 168 bin TL, 115 metrekarelik daireler 94 metrekare, 236 metrekarelik daireler 218 bin TL, 69 metrekarelik daireler 69 bin TL, 133 metrekarelik daireler...