06 / 05 / 2024

depreme neden olan yapıla

depreme neden olan yapıla

Binaların depreme karşı hazırlanması gerektiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, 20 milyon olarak tahmin edilen detaylandırılmış yapı stoklarının hızla çıkartılması gerektiğini söyledi.

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

Emlak sektörünün öncü isimlerinden Ali Özmen Safa’nın bir yıl önce yaptığı “Emlakta kriz kapıda” uyarısında haklı çıktığını söyleyerek krize neden olan sorulardan birinin sözleşmeler olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Depreme dirençli konutlar üretmeliyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Depremde yatay mimari yapıları korumaz! Yıkılmayan binalar için zemine uygun bina tasarımı gerek!

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda depreme dayanıklı binaların nasıl yapılması gerektiği de sık sık gündem oluyor. İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.

Kahramanmaraş depremleri dünya jeoloji uzmanlarının da radarında! Binalar depreme uygun değil...

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de büyük tartışmaya neden olan inşaat kuralları ve zemine uygun imar prosedürleri, uluslararası bilim camiasını da hareketlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Bakanlık onayladı! Fayın üstü yerleşime kapandı!

Geçtiğimiz yıl 22 Ocak’ta Manisa’da yaşanan deprem sonrasında Kırkağaç fayında inceleme başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan rapor sonucu, bir yılda 8 bin depreme neden olan fay hattının üzeri yerleşime kapandı.

8 STK’dan ortak bildiri: Depreme karşı tekiz!

Türkiye’nin toplumsal belleğinde büyük kayıplar ve derin acılara neden olan depreme karşı 8 STK, 7 başlık altında oluşturulan ortak bir bildiri açıkladı. 

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

İzmir’i derinden sarsan ve can kayıplarına neden olan deprem sonrasında gözler yeniden konutların güvenirliliğine çevrildi. Peki yaşadığınız bina depreme dayanıklı mı?

İzmir'de 1688'de 7 büyüklüğünde depreme neden olan fay tespit edildi!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 2 yıldır yürüttükleri proje kapsamında 1688 yılında meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremin kaynaklandığı İzmir fayını ortaya çıkardıklarını belirtti.

Kanal İstanbul'un depreme neden olacağı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin yer yüzü ve yer altı gerilme dengelerini bozarak depreme sebep olacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

depreme neden olan yapıla Haberi

depreme neden olan yapıla

Binaların depreme karşı hazırlanması gerektiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, 20 milyon olarak tahmin edilen detaylandırılmış yapı stoklarının hızla çıkartılması gerektiğini söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 15.yıldönümü münasebetiyle basın toplantısı düzenledi. 15 yıl önce İstanbul'dan Sakarya'ya Yalova'dan Bolu'ya kadar oldukça bir geniş bölgenin depremi yaşadığını belirten İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, depremden sonra ülke ekonomisinin ağır bir darbe aldığını söyledi. 



"17 AĞUSTOS BİRÇOK GERÇEĞİ HATIRLATIYOR" 

17 Ağustos depreminin birçok gerçeği hatırlattığını ifade eden Yüzbaşıgil, deprem gerçeği ile yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretmenin depremi tehlike olmaktan çıkartacağım belirten Yüzbaşıgil, "Yapılarımızı depreme karşı hazırlamanın iki yolu bulunmaktadır. İlki mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi, güçlendirilmesidir. Bu...