29 / 11 / 2024

Depremin zararı

Depremin zararı

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ceyhan depreminin 16. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, depremin bir doğa olayı olduğunu ve de önüne geçilmesinin imkansız olduğunu vurguladı.

Bu açıklama çok konuşulur! Depremin mali zararı 465 milyar dolar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve bölgedeki birçok ilde büyük yıkıma neden olan depremin mali zararının 84 milyar dolar civarında olduğu söyleniyordu. Fakat  Dünya Bankası’nın Aralık 2021’de yayımladığı bir raporda dikkat çeken değerlendirmelere yer verildiği ortaya çıktı. Bu kapsamda tahminen Türkiye’dek

Elazığ'da depremin verdiği zarar büyük ölçüde telafi edildi!

Elazığ'da depremin yarattığı hasar devletin eliyle gideriliyor. Peki üzerinden 2 yıl geçen depremin ardından neler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Arnavutluk'taki depremin neden olduğu zarar yaklaşık 1 milyar avro!

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu belirlendi...

Elazığ ve Malatya'da vergi ödeme süresi uzatıldı!

Depremin zarar verdiği Elazığ ve Malatya'da motorlu taşıtlar vergisi dahil vergi ödeme süresi 3 ay uzatıldı.

Suriye’nin tarihi eserleri zarar görüyor!

Suriye ile Irak’ta yaşanan savaş nedeniyle bölgeye ait tarihi ve kültürel varlıklar büyük zarar görüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ülkelerden tarihi eser kaçıranlara yönelik teyakkuza geçti.

Bodrum'da iki noktada çıkan yangınlarda 20 hektar alan zarar gördü!

Alınan bilgiye göre, Turgutreis Mahallesi Karabağ mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İki noktada çıkan yangınlarda yaklaşık 20 hektar makilik alan zarar gördü!

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü!

Adana'daki orman yangınında 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti.

Ümraniye'deki AVM inşaatında patlatılan dinamitler işyerlerine zarar veriyor!

Sızıntı Dergisi'nin künyesinde Işık Yayıncılık adına imtiyaz sahibi olarak görünen, Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Talat Katırcıoğlu Ümraniye'deki AVM inşaatında patlatılan dinamitler, işyerleri ve araçlara zarar veriyor

DASK nerelere yapılmaz?

DASK, depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan sigorta poliçesi olarak karşımıza çıkıyor. DASK kimi yerlere ve kimi yapılara yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılmaz? İşte DASK yapılamayan binalar..

DASK nerelere yapılır?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan DASK sigortası bulunmayan binaların satış ve kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılır? DASK yapılabilen binalar nelerdir?

Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta olan DASK zorunlu sigortalar arasında yer alıyor. Peki, taşınmaz malın kiraya verilmesi durumunda DASK kimin adına yapılır? Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?

Jean-Louis Missika: Paris'te tarihi yapıya zarar verecek inşaatlara izin yok!

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Louis Missika, Paris’te tarihî silüete zarar verebilecek inşaatlara izin vermediklerini söyledi. Missika, ''Şehrin tarihî silüetine zarar verebilecek inşaatlara sivil toplum kuruluşları müsaade etmezler'' dedi...

Depremin zararı Haberi

Depremin zararı

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Depremi önleyemeyiz ama zararlarının önüne geçebiliriz. Bu da kentsel yenileme ile mümkün." dedi.


Türkiye'nin yüzde 95'inin deprem kuşağında olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, "Adana ve Seyhan da, deprem kuşağında yer almaktadır. Depremi son olarak, 27 Haziran 1998'de saat 16.55'te Ceyhan ilçemizde yaşadık. 16 yıl önce bu depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.


Depremin üzerinden geçen yıllara rağmen, ciddi önlemlerin alınmadığına dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: "Depremin doğal olay olduğunu, ancak yapıların depreme dayanıklı olmadığından çok sayıda insanımızın hayatına mal olduğunu biliyoruz. Yaşanan depremler, kent planlamasında, yapılaşmada farklılık yaratması, yerel yönetimlerin de bunu uygulaması gerekmektedir. Bir doğa olayı olan deprem, ne yazık ki ülkemizde doğal afete dönüşmekte ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara...