03 / 05 / 2024

depremler önceden belirlenebilir mi

depremler önceden belirlenebilir mi

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansı düzenlendi. NASA GeoCosmo Başkan Yardımcısı Karel, konferansta konuşma yaptı.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Bolu depremi sonrası korkutan açıklama: Bu depremler buralarda beklenebilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Bolu'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremi değerlendirerek ''Bu depremler buralarda beklenebilir'' dedi.

Tüm zamları önceden bilen o isim açıkladı: Emekliye seyyanen zam yapılacak!

Tüm zamları önceden bilen gazetesi Fatih Portakal'dan dikkat çeken seyyanen zam açıklaması geldi. İşte Fatih Portakal'ın o açıklamaları...

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlar barınmak için karavanlara yöneliyor. Karavan şirketlerinde üretim yoğunluğu yaşanıyor. karavanlara olan ilgi giderek arttı. İşte haberin ayrıntıları...

Hangi ilde deprem oldu? İşte son depremler! Acil bakın!

Hangi ilde deprem oldu? Az önce deprem mi oldu sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte AFAD son depremler listesi...

Naci Görür’den yine korkutan deprem uyarısı! ‘Böyle depremler beklenebilir!’

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, dün Siirt merkezde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.1 olarak kayıtlara geçti. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den “Böyle depremler beklenebilir” uyarısı geldi.

SON DAKİKA DEPREMLER! 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Son dakika...

Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan  depremleri izleyerek listelemeyi sürdürüyor. 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? İşte son dakika depremler...

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 26 Ağustos 2023 güncel depremler!

26 Ağustos 2023 son depremler! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan depremleri izleyerek listelemeyi sürdürüyor. 26 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

SON DAKİKA DEPREMLER! 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

25 Ağustos 2023 son depremler! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan depremleri izleyrek listelemeyi sürdürüyor. 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

SON DAKİKA DEPREMLER: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? 23 Ağustos 2023!

Son dakika deprem açıklamaları ve AFAD ile Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan deprem listesi vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 23 Ağustos 2023 son depremler!

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremlerini yayınlamaya devam ediyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

depremler önceden belirlenebilir mi Haberi

depremler önceden belirlenebilir mi

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansı düzenlendi. Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez , GeoCosmo Başkan Yardımcısı Ronald Karel'e plaket verdi.


Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) GeoCosmo Başkan Yardımcısı Ronald Karel, Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansında yaptığı konuşmada, depremin olacağını bazı hayvanların hissettiğini söyledi.


Bu konuda bir çok araştırmalar yapıldığını, bu araştırmaları NASA'da topladıklarını ifade eden Karel, Porto Riko'da büyük bir hayvanat bahçesinde bir jeolog tarafından mikrofonlar konulduğunu, deprem öncesi hayvanların sesinin çok değiştiğini tespit ettiğini dile getirdi.


"12 tane deprem öncesi meydana çıkan parametreler var"


Hayvanların bağırış şeklinden hemen sonra depremin meydana geldiğinin anlaşıldığını vurgulayan Karel, "Bir de insanlara karşı etkisi üzerine çalışma yapacağız....