29 / 04 / 2024

depremzedelerin hakları neler

depremzedelerin hakları neler

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından vatandaşlar haklarını merak ediyor. Deprem sonucunda evi hasar görenler müteahhide, yapı denetim kurumuna ya da belediyeye dava açabiliyor.

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

2023'te ev sahibi hakları neler?

Ev sahibi ve kiracıların hangi haklara sahip olduğu gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Kiracılar kadar ev sahiplerinin de bazı hakları var. Peki, 2023 yılı ev sahibi hakları neler? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

İşte, EYT düzenlemesinde başvuru kriterleri! Kimler emekli olabilecek? Çalışanların ve işverenlerin hakları neler?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişiye yaş şartına takılmaksızın emekli olabilme hakkı doğdu. Peki, EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkından yararlanmak için neler yapılmalı? Çalışanın ve işverenin hakları neler? İşte bütün bu soruların yanıtları haberimizde…

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

EYT düzenlemesinde şok! İşveren ve çalışan hakları neler? İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Hemen bakın!

EYT'den faydalanmak isteyen vatandaşların ve işverenlerin akıllarında birçok soru var. İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Peş peşe açıklandı. İşte EYT ile ilgili merakla araştırılan o soruların yanıtları...

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

Fahiş şekilde artan ev kiraları sebebi ile son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikler çoğaldı. Peki, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmediği ve sahip olduğu haklar neler? İşte detaylar…

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler?

Aile konutuna dair eşlerin hakları bulunmaktadır. Bu noktada Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler? sorusu sorulmaktadır. İşte detaylar!

Kiracı hakları için nereye başvurulur?

Kiracı haklarının neler olduğu tüm kiracıların bilmesi gereken bir konudur. Kiralanan mülk hakkında bir sorun olursa, kiracı hakları için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Yalan söyleyen ev sahibine tazminat şoku! Kiracınızı çıkarırken 2 kez düşünün!

Astronomik seviyede artış gösteren ev kiraları, mülk sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiriyor ve sorunlar büyüyor. Uzman isimler, konut sahibi baskısıyla karşı karşıya kalan kiracıların yasal haklarının altını çiziyor. Peki kiracıların hakları neler? İşte ayrıntılar...

depremzedelerin hakları neler Haberi

depremzedelerin hakları neler

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğüne sahip depremin ardından onlarca canımızı yitirdik. 17 çürük bina yerle bir olurken binlercesi da hasar aldı. Peki bunun sorumlusu kim? Vatandaş can ve mal kaybının hesabını kime soracak? Depremzelerin hukuki haklarını, nasıl bir yol izleyeceklerini avukatlar anlattı. Avukat Mehmet Aslan, ölümler ve yaralanmalar için izlenecek yolu şu şekilde anlattı:

“Depremde yakınlarını kaybedenler veya yaralananlar, binaları inşa eden müteahhitler, yapı denetim firmaları ve belediyeler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmalı. Ölüm olaylarında bu süreç kamu davasına dönüyor ancak yaralanmada suç duyurusu gerekiyor. Benim önerim ise her iki durum da şikayetin yapılması. Savcı şikayeti inceledikten sonra bilirkişi raporu ister. Bu rapordaki kusurlular ifadeye çağrılır. Kusur varsa da ceza davası görülür.”

MADDİ ZARARLAR

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; İzmir’de yapılan son açıklamalar değerlendirildiğinde...