08 / 05 / 2024

Derin Mermerci yalısı

Derin Mermerci yalısı

Derin Mermerci, eşi, ikizleri ve köpekleriyle Taksim Residence’deki dairelerinden taşındı. Bahçeli bir ev isteyen sosyetik güzel, annesi Ender Mermerci’nin oturduğu Vaniköy’deki tarihi yalıya geçti..

Derin Mermerci Kaz Dağları’ndan arsa aldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında Derin Mermerci'nin kaz dağlarından arsa aldığını yazdı.

Murat Aslan Derin Mermerci'nin yanına taşındı!

Sosyetinin ünlü çiftlerinden Derin Mermerci ve Murat Aslan birlikte yaşama kararı aldı. Murat Aslan Derin Mermerci'nin Vaniköy'deki Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı. 

Kazasker Necmettin Efendi Yalısı gündemde!

Sosyetenin ünlü simalarından Derin Mermerci, Vaniköy’deki tarihi yalısının bahçesinde ağaç kesmek istiyor. 

İşte Derin Mermerci'nin Vaniköy'e taşınma sebebi!

Derin Mermerci'nin Taksim'deki dairesinden Vaniköy'e taşınmasının sebebi belli oldu. Mermerci, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde yaşadığı travmayı atlatamadığı için taşınma kararı alarak Vanköy'deki Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı.

Derin Mermerci, Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı!

Derin Mermerci, eşi, ikizleri ve köpekleriyle Taksim Residence’deki dairelerinden taşındı. Bahçeli bir ev isteyen sosyetik güzel, annesi Ender Mermerci’nin oturduğu Vaniköy’deki tarihi yalıya geçti..

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1999 yılında Kalkavan Yalısı 1 trilyon liradan açık artırmaya çıkarılacakmış!

1999 yılında Sefer Kalkavan'ın bir bankaya borcundan dolayı satışa çıkarılan Kalkavan Yalısı, 1.8 trilyon değer biçilmesine rağmen ilk satışta alıcı bulamamış ve yalı 1 trilyon liradan (34.861 adet altın parası) tekrar açık artırmaya çıkarılacakmış.

İstanbul Boğaz'ının iki yalısı yeniden yapılıyor!

Köşkleri ile ünlü Boğaziçi'ne iki yeni inci daha geliyor. Ortaköy'deki Zekiye Sultan Yalısı ile Sarayburnu'ndaki Yalı Köşkü yeniden yapılıyor.

Atik Ali Paşa Yalısı Four Seasons oluyor!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Atik Ali Paşa Yalısı 2000 yılında 5 yıldızlı otel olacakmış!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. Tarihi yalı 2000 yılında 5 yıldızlı otel olarak hizmete girecekmiş.

1999 yılında Atik Paşalar Yalısı 30 milyon dolara satılmış!

1999 yılında Atik Paşalar Yalısı'nın 49 yıllığına devri için açılan ihalede yapılan nihai pazarlık sonunda tarihi yalı, 29 milyon 250 bin dolarlık (10 trilyon 62 milyar lira) en yüksek teklifle Sultanahmet Turizm A.Ş.'ye devredilmiş.

1998 yılında Atik Ali Paşa Yalısı satılacakmış!

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Devlet Konukevi olarak kullanılan Atik Ali Paşa Yalısı ihale yoluyla satılacakmış. Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan yalıya teklif verenlerden ''uluslararası oteller zinciri'' olma koşulu da aranı

1997 yılında Muhsinzade Yalısı otel olacakmış!

1997 yılında Kuruçeşme sahilindeki tarihi Muhsinzade Yalısı, yeniden inşa edilerek butik otel haline getirilecekmiş. İşadamı İsmet Özcanlı tarafından yapılan otelde 65 oda bulunacakmış ve 50 milyon dolara mal olacakmış.

Derin Mermerci yalısı Haberi

Derin Mermerci yalısı

Cemiyet hayatının gözde isimlerinden Derin Mermerci ile eşi Cem Aydın, Taksim Residence'deki 730 metrekarelik daireye sığmaz oldu. Geçtiğimiz yıl ikiz kızları Lal ve Mila'yı kucağına alan çift, Mermerci'nin sahiplendiği köpekler de aileye katılınca daha geniş bir ev arayışına girdi. İstedikleri gibi bir ev bulamayan çift, Derin Mermerci'nin annesi Ender Hanım'ın Vaniköy'deki Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı.






19. YÜZYILDAN KALMA... 

Ender Mermerci, tapusu Derin Mermerci'nin üzerine olan yalıyı kızı, damadı ve torunları için boşalttı. Ünlü çift, 1 yaşındaki ikizleri ve 4 köpeğiyle...