27 / 04 / 2024

Derince Limanı ihale

Derince Limanı ihale

Kent ve yurt genelinde büyük tartışmalara konu olan Derince Limanı’nın özelleştirme ihalesi geçtiğimiz yıl tamamlanmış, ihaleyi Safi Katı Yakıt firması 543 milyon dolara kazanmıştı. Safi Katı Yakıt limanı bugün devralacak.

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da!

Derince Limanı'nda 39 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da başlayacak... Teklifler için son gün 28 Mayıs olarak belirlenmişti...

Derince Limanı'na teklif yok!

Derince Limanı' nın 36 yıl süreyle “ işletme hakkının verilmesi ” yöntemi ile özelleştirme ihalesi nin açık artırım turunda, katılan 3 firma da teklif vermedi.

Derince Limanı için devler bugün yarışacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ihaleye çıkarılan Kocaeli Derince Limanı için nihai pazarlık görüşmeleri bugün yapılacak. Derince Limanı 'nın özelleştirme ihalesinde, 6 şirket teklif vermişti

Derince Limanı için 6 şirket teklif verdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca 2004 yılından bu yana özelleştirilmesi planlanan Derince Limanının işletme haklarının 36 yıllığına devriyle ilgili ihalesinde teklif verme süresi sona erdi. Derince Limanı için 6 şirketin teklif verdiği öğrenildi.

Derince Limanı Özelleştirme ihalesi 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ’ne ait Derince Limanı, 36 yıl süreyle, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek ihale 10 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Derince'de 125.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Derince Belediye Başkanlığı, Kocaeli Derince Yenikent Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Derince'de 2.8 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Derince Belediye Başkanlığı, Kocaeli Derince Yenikent Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek...

4 yıldır inşaatı süren yat limanı sayısı TBMM'de!

2016-2019 yılları arasında yap işlet devret modeli ile ihale edilen ve inşaatı devam eden yat limanı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bodrum Limanı'nda kiralık mağaza ihalesi 20 Aralık'ta!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un Çarşı Mahallesi Bodrum Limanı mevkiide yer alan gümrüksüz satış mağazası ihale ile kiraya veriliyor...

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Derince Limanı ihale Haberi

Derince Limanı ihale

Kentimizin en önemli kurumlarından olan Derince Limanı’yla ilgili özelleştirme kararı 2004 yılında verildi ancak 2011 yılına kadar somut bir adım atılamadı. 2011 yılında limanda yeniden yapılandırma süreci başladı ve liman içerisinde yer alan yolar ile rıhtım yenilendi. Altyapı sisteminin elden geçirildiği yeniden yapılandırma süreci sonrasında 2013 yılında Derince Limanı özelleştirme takvimine alındı.


İLK İHALE İPTAL EDİLDİ

2014 yılının ocak ayında ilk ihale gerçekleştirildi. Limanın 36 yıllığına işletme hakkının devredilmesi ile ilgili ihalede muhammen bedel 516 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleye, Yılport Holding, The Peninsular and Oriental Steam Navigation Company, Safi Katı Yakıt A.Ş., Kumport Liman Hizmetleri, Cengiz İnşaat ve Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. olmak üzere altı katılımcı yazılı teklif vermişti.

3 FİRMA İHALEDEN ÇEKİLDİ

İhalenin elemesiz turunda oluşan en yüksek fiyat 180...