29 / 08 / 2024

Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen

Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen

Türkiye konut fiyat artışında uluslararası sıralamada zirveye oturdu. İngiliz Knight Frank’in raporuna göre, Türkiye’de konuta olan talep darbe girişimine rağmen hız kesmedi.

Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Borsa kaybettirdi, döviz ve altın kazandırdı!

Bu hafta yatırım araçlarından hangilerinin kazandırdığı ve kaybettirdiği belli oldu. Buna göre, Borsa İstanbul bu hafta yüzde 0,86 değer kaybederken, gram altın, Euro ve ABD Doları değer kazandığı belirtildi.

Temmuz ayının en çok kazandıran yatırım araçları!

Temmuzda tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,91 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken kayıp yaşanan tek yatırım aracı, Euro ve dolar da yaşanan kayıplar nedeni ile döviz oldu.

Konut yatırımında Türkiye Rusların radarından çıktı! Artık konut almak istemiyorlar...

Rusların yurt dışından konut satın alma taleplerine yönelik ülkeler belli oldu. Türkiye'ye yapılan yatırım sert düştü ve ilk beşe bile giremedi. 

Altın, dolar, borsa... Geçtiğimiz hafta en çok bu yatırım kazandırdı!

Geçtiğimiz hafta en çok kazandıran yatırım araçları tek tek açıklandı. Peki en çok kazandıran orsa mı, altın mı, Dolar mı, Euro mu oldu? İşte o son dakika rakamlar...

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Gençler ve yeni yatırım yapacaklar, kazançlı yatırım yapmak için hangi yatırım araçlarına yönelmenin mantıklı olduğunu araştırıyor. 107,9 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli kullanıcı, "20 li yaşlara dönsem bu aklım ile yatırımda izleyeceğim yol nasıl olurdu?" dedi ve açıkladı. İşte ayrıntı

Altın mı, dolar mı, Euro mu, borsa mı? Hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Yatırımcılar hangi yatırım aracının kazandırdığını, hangi yatırım aracının kaybettirdiğini merak ediyor. Peki altın mı, dolar mı, Euro mu, borsa mı, bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı, hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

Uzmanından elinde avucunda dolar olanlara uyarı: Dolardan yatırım aracı olmaz!

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan döviz kurları yönünü yukarı çevirirken, uzmanından elinde avucunda dolar olanla için kötü haber geldi. 

Ev, arsa, araba altın, kripto ve borsa! Şu an kazandıran yatırım aracı hangisi? 

Milyonlarca yatırımcı ellerindeki parasını arsa, ev, dolar, altın, kripto ve borsa gibi farklı yatırım araçlarında değerlendiriyor. Peki şu anda kazandıran yatırım aracı hangisi?

Altın, dolar, euro ve borsa! Yatırımcılar gözünüzü dört açın! Bu hafta buna yatırım yapan kazandı!

Milyonlarca yatırımcı elindeki parasını altın, dolar, euro ve borsa gibi yatırım araçlarıyla değerlendiriyor. Peki bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikmiş parasını çeşitli yatırım araçlarında değerlendiriyor. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabından dolar, borsa ve bitcoin yatırımcısının kaybettiğini, arsa ve tarla yatırımcısının her zaman kazandığını açıkladı.

Fon almak mı mantıklı, altın almak mı? İşte yatırımcısına 5 yılda en çok kazandıran yatırım aracı!

Ellerindeki parayı değerlendirmek isteyenler vatandaşlar çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Bunlardan biri de hisse senedi fonları.  Peki hisse senedi fonu almak mı mantıklı altın almak mı? 5 yıllık verilere göre çıkan sonuç...

Dolar mı, altın mı, borsa mı, Euro mu? Yatırımcılar dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı ne kazandırdı? 

Haftalık olarak bakıldığında pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki dolar mı, altın mı, borsa mı, Euro mu kazandırdı? 

Tebernüş Kireçci: Konut fiyatları ile diğer yatırım araçları arasında ilişki vardır!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yatırım yapmak isteyenlere seslenerek, konut fiyatları ile diğer yatırım araçları arasında ilişki olduğunu söyledi ve açıkladı. İşte ayrıntılar...

Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen Haberi

Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen

Türkiye konut fiyat artışında uluslararası sıralamada zirveye oturdu. İngiliz Knight Frank’in raporuna göre, Türkiye’de konuta olan talep darbe girişimine rağmen hız kesmedi. Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, Temmuz 2014’de 85 bin 101 konut satışı gerçekleşirken, 2015 yılının aynı ayında 96 bin 589 adet konut satıldığına dikkat çekerek, tüketici güven endeksi rakamlarıyla birlikte bu veri değerlendirildiğinde, Türk ekonomisine ve istikrara olan güvenin devam ettiğinin görüldüğünü kaydetti.


Konuta talep geçen seneye göre arttı

Dünyanın önemli gayrimenkul şirketlerinden İngiliz Knight Frank’ın yayınladığı emlak raporunda, dünyada emlak fiyat artışında Türkiye’nin zirveye yerleştiğini görüyoruz. Türkiye’de konut fiyat artış hızı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %13.9’ oranında artmış durumda. Bu alanda Türkiye bir önceki değerlendirmede olduğu gibi zirvedeki yerini korurken, %11.2...