05 / 05 / 2024

dev park imar planı

dev park imar planı

Bakırköy ile Zeytinburnu'ndaki plan değişikliğine göre, yapılaşmaya açılan arsanın tamamı bölge parkına alındı, imara kapatılan arsa, park ve dinlenme yeri olacak. Plan 23 Ekim'de yürürlüğe girecek...

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

Kepez'e 4 bin metrekarelik dev semt parkı!

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 4 bin metrekare alanı ve bölgenin modern görüntüsüne gölge düşüren araziyi dev bir semt parkına dönüştürdü.

Edelstaal Group Fethiye'de 35 milyon euroya dev tema park inşa ediyor!

Türkiye yatırımlarına devam eden Edelstaal Group ve Orka Hotels yeni proje imza atıyor. Hollanda merkezli Edelstaal Group Fethiye'de 35 milyon euroya dev tema park inşa ediyor. 

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Çekmeköy Fatih Sultan Mehmet Mahallesi parkı imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, 3961 parsel ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, parkına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Adana'da dev mangal park açıldı!

Adana'da vatandaşların rahatça piknik yapabilmesi için Menekşe Köyü civarındaki 16 bin metrekare alanda inşa edilen dev mangal parkı hizmete açıldı.

dev park imar planı Haberi

dev park imar planı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu'nda yapmayı planladığı dev şehir parkı için ilk imar değişikliği yapıldı. Zeytinburnu'ndaki 83 dönüm büyüklüğündeki arazinin, konut ve ticaret imar planları iptal edildi.

Burası bölge parkına dönüştürüldü. Emlak Konut'a ait arsalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dev park yapılmak üzere satın alınmıştı.

BÖLGE PARKI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu ile Bakırköy'de ticaret ve konut imarı bulunan arsaların bölge parkına dönüştürülmesini içeren talebi onayladı. Bakırköy ile Zeytinburnu'ndaki plan değişikliğine göre, yapılaşmaya açılan arsanın tamamı bölge parkına alındı, imara kapatılan arsa, park ve dinlenme yeri olacak. Plan 23 Ekim'de yürürlüğe girecek....