22 / 05 / 2024

dev projelerin maliyeti

dev projelerin maliyeti

Dolardaki yükseliş sadece sanayiciyi ve vatandaşı değil dev projeleri de vuruyor. Otoyol ihalesini 2 kez erteleten kur farkı 3 dev projeye de 12,5 milyar TL'lik ek yük bindiriyor.

Ehliyet fiyatlarına dev zam geldi mi? 2023'te ehliyet almanın maliyeti ne kadar? İşte 2023 ehliyet fiyat listesi

Yeni yılın gelmesiyle birlikte ehliyet fiyatları merakla konusu oldu. Peki 2023'te ehliyet fiyatlarına zam gelecek mi? 2023'te ehliyet almanın maliyeti ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Bankalar dev projelerin kredilerini yabancılara satıyor!

Yeni kaynak yaratmak ve likiditelerini artırmak isteyen Türk bankaları dev projelerin finansman kredilerinin bir bölümünü yabancı bankalara satmaya başladı.

Systemair HSK Dilovası'nda fabrika açacak!

Fabrikalar, alışveriş merkezleri, şehir hastaneleri gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair HSK, Dilovası'nda dev fabrika açacak.

Yüksel Proje kamu ihalelerinden 2 yıl men edilebilir!

Marmaray, Kanal İstanbul gibi dev projelerin etüd işlerini yasaya aykırı şekilde alan Yüksel Proje kamu ihalelerinden 2 yıl men edilebilir.

BOC, Kanal İstanbul’un altyapısının finansmana talip!

Bank of China, aralarında Kanal İstanbul’un da bulunduğu Türkiye’deki dev projelerin finansmanına talip olduğunu açıkladı. Bank of China'nın Türkiye Genel Müdürü Ruojie Li konuya ilişkin açıklamalarda bulundu..  

2018'de ulaşım projeleri ile uçacağız!

2017 yılında yurt içi ve yurt dışında yoğun mesai harcayan Başbakan Yıldırım bir çok projenin temelini atarken, bu yıl da dev projelerin açılışına imza atacak. İşte 2018'de açılacak mega ulaşım yatırımları...

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün maketi CNR Emlak Fuarı'nda!

Emlak sektörünün önde gelen firmalarının ve dev projelerin yer aldığı, ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgi odağı haline gelen ’CNR Emlak-5. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’ CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı.

13 dev projenin maliyeti 15.5 milyar TL'ye ulaştı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından ülkemizde yürütülen projelere ilişkin rakamlar açıklandı. Elvan, “Yap-işlet-devret” ve “Yap-kirala-devret” modeli ile başlatılan projelerin toplam değerinin 15.5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.

Gaziantep'te konut fiyatları yükselecek!

TOKİ tarafından hayata geçirilen dev projelerin konut fiyatlarını düşürmediğini dile getiren Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gökhan Çeliktürk, konut stoklarının erimesiyle birlikte fiyatların daha da yükseleceğini açıkladı.

Ziya Yılmaz: Gayrimenkul sektörü altın çağını yaşıyor!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Dev projelerin birbiri ardına hayata geçirildiği bu dönem gayrimenkul sektörünün altın çağı” dedi.

Kahramanmaraş'ta 2017 şantiye yılı olacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2017'de ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal projelerden teknik projelere olmak üzere dev projelerin şantiyelerinin kurulacağını söyledi.

Manisa Gökçukur'un kaderi büyükşehirle değişti!

Manisa merkezde hayata geçirilen dev projelerin yanı sıra ilçe merkezleri ile birlikte mahallelerinde sorunlarına el atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç Gökçukur mahallesinin de kaderini değiştirdi.

Gözüm Ahşap dev projelerin tedarikçisi oldu!

EMEKLİ gazeteci Ebubekir Gözüm ile eşi Gülsüm Gözüm’ün kurduğu Gözüm Ahşap; mutfak, kapı, banyo üreticisi Eurodecor’un, Bakırköy İncirli’deki mağazasını devraldıktan sonra dev projelerin tedarikçisi olmayı başardı.

dev projelerin maliyeti Haberi

dev projelerin maliyeti

Dolardaki yükseliş sadece sanayiciyi, KOBİ'leri orta direği değil, ithalat ağırlıklı çalışıp ihracat yapan firmaları da maliyet artışından dolayı olumsuz etkiliyor. Öte yandan ciddi anlamda döviz borcu olan ve ithalat ağırlıklı çalışan firmaları ise derinden sarsıyor. 


Ancak işin başka bir boyutu daha ortaya çıktı. Dolarda yaşanan tarihi yükseliş sanayicilerin yanı sıra dev projeleri de vurdu. Geçtiğimiz aylarda kazandığı Kalamış Marina İhalesinden çekilen Koç Grubu ile gündeme gelen kur farkı daha sonra Milli Piyango ihalesi ile önceki gün ise ikinci kez ertelenen 3. Köprü Bağlantı Yolları ihalesi ile bir kez daha gündeme geldi. 

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesinin önceki gün ikinci kez ertelendiği açıklandı. 


İki takvim belirlendi Daha önce 6 Mart'ta yapılacağı açıklanan ve sonradan 6 Mayısa ertelenen söz konusu ihale...