06 / 07 / 2024

devlet ev yardımı mı yapyıor

devlet ev yardımı mı yapyıor

Torba yasa hayata geçti; aile kuranlara çeyiz, konut ve doğum yardımıyla 21 bin 300 liraya varan devlet desteğinin yolu açıldı. Destek, artırma yetkisi kullanılırsa, 61 bin 300 liraya kadar çıkabilecek

Kira yardımının kesilmesine depremzedelerden tepki: Ya evi boşaltacağız ya da ev birleştireceğiz!

AFAD’ın depremzedelere kira yardımını kesmesine Hataylı depremzedelerden tepki geldi. Depremzedeler "Asgari ücretle nasıl kira ödeyeceğiz? Ya konutu boşaltacağız ya da aile ile ev birleştireceğiz" dedi. İşte ayrıntılar...

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

2023 e-Devlet kırtasiye yardımı! SGK resmen açıkladı! Başvurmak için hemen bakın!

Okulların açılmasına sayılı günler kala binlerce öğrenci ve veli kırtasiye yardımı başvuru ayrıntılarını merak ediyor. E-Devlet üzerinden alınacak maddi desteğe yeni eğitim öğretim yılında okul ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ama ekonomik gücü yetersiz vatandaşlar müracaat edebiliyor.

Anne ve babalar müjde: Devlet Kırtasiye Yardımı veriyor! e-Devlet'ten başvurusu onaylanan anında alıyor!

Devlet sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanan Eğitim ve Öğretim Yardımı desteğinin detayları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

2023 e-Devlet Kapısı yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanların adına para yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok kategoride sosyal yardım kampanyaları hazırlıyor. Bakanlığın düzenlediği sosyal yardımlarda düzenli gelir desteği, işe yönlendirme ve çocuk yardımları gibi pek çok alanda yardımlar bulunuyor. Bu yardımlardan yararlanmak için e-Devlet’ten başvurmak gerekiyor

e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar bu yardımdan faydalanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok alanda sosyal yardım kampanyaları düzenliyor. Devletin sağladığı sosyal yardımlarda düzenli gelir desteği, işe yönlendirme ve çocuk yardımları gibi birçok alanda yardımlar bulunuyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanmak için e-Devlet’ten başvurmak gerekiyor.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 4.337 TL alacak! Mayıs ayında yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca her ay düzenli olarak sağlanan sosyal yardım ödemeleri arasında evde bakım yardımı da bulunuyor. İhtiyaç sahibi yurttaşlara yapılan bu ödemeler belirli tarihler aralığında yapılıyor. E-Devlet Kapısı’ndan başvuru yapan vatandaşlar her ay 4.337 TL alıyor.

devlet ev yardımı mı yapyıor Haberi

devlet ev yardımı mı yapyıor

Artık evlenene, ilk konutunu alana, çocuğu olana devlet desteği var. Torba yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlenene 5 bin liraya, ilk evini alana 15 bin liraya varan destek sağlanacak, çocuğu olana da doğum yardımı verilecek. 3 çocuğu olan toplam bin 300 lira alacak. Böylece her aileye 21 bin 300 liraya varan desteğin yolu açıldı. Çeyiz ve ev katkılarında azami tutarı 3 katına kadar artırma yetkisi kullanılırsa, destek 61 bin 300 liraya kadar ulaşabilecek. İşte torba yasanın hayatımıza getirdiği yenilikler: 


EVLENENE DESTEK:

Bankalarda TL cinsinden çeyiz hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları ve evliliklerine müteakip ilgili bankaya başvurmaları halinde devlet katkısı ödenecek. Devlet katkısı hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 5 bin lirayı...